4 джерела здорових вуглеводів для тих, хто хоче схуднути

Коли ми хочемо схуднути, перше, що ми робимо – це скорочуємо кількість вуглеводів у раціоні. Вони мають погану репутацію, коли мова йде про контроль ваги тіла, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Однак, ця поширена думка є помилковою. Деякі продукти з високим вмістом вуглеводів насправді допомагають схуднути. Вуглеводи необхідні для живлення мозку, відновлення після тренувань та нормалізації травлення.

Якщо ви хочете схуднути, варто включити в раціон ці 4 багаті на вуглеводи продукти:

Цільнозерновий хліб. Сумуєте за ранковими бутербродами? Не варто. Аналіз 12 досліджень показав, що споживання цільних злаків, в тому числі і цільнозернового хліба, корелює зі зниженням ІМТ. Особливо ефективно цільні злаки допомагають схуднути, якщо вони виступають частиною дієти, наближеної до середземноморської.

Коричневий рис. Якщо ви полюбляєте рис, від нього зовсім не обов’язково відмовлятись, коли намагаєтесь скинути кілька кілограмів. Але варто обирати саме коричневий рис. Дослідження, в якому взяли участь 430 японців показало, що коричневий рис, на відміну від білого, сприяє схудненню. Учасники, які регулярно вживали білий рис протягом року, набрали досить багато ваги, тоді як ті, хто вживав коричневий рис (незалежно від кількості) не погладшали. Коричневий рис містить велику кількість клітковини, яка необхідна для схуднення та здорового травлення.

Вівсянка. Замість того, щоб снідати кашею швидкого приготування з великою кількістю цукру, краще зваріть собі просту вівсянку. Ви можете зробити її солодкою або солоною на власний розсуд. Краще, звісно, обирати солоний варіант з овочами, але для любителі солоденького можуть доповнити кашу ягодами або фруктами.

Яблука.  Яблука містять багато вологи та здорових вуглеводів, тому вони допомагають підтримувати водний баланс організму, а також посилюють метаболізм. Вони також містять пребіотики, які живлять корисні бактерії кишечника.

Поділись


Новини партнерів