6 продуктів, яких треба уникати, якщо ви відчуваєте стрес

Немає жодної людини, яка б протягом життя хоч раз не відчувала сильний стрес та тривогу. Насправді, сучасна людина піддається впливу стресу майже щодня, тож ми повинні шукати способи вирішення цієї проблеми. І хоча ми всі чудово розуміємо, які чинники є безпосередньою причиною стресу, не можна ігнорувати роль харчування у його посиленні, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

На думку експертів-дієтологів, певна їжа та напої можуть негативно впливати на рівень цукру в крові, що може викликати перепади настрою та емоційні сплески. Ось кілька продуктів, яких вам варто уникати, коли ви відчуваєте стрес:

Торти та печиво. Тривога часто пов’язана з рівнем глюкози в крові. Тому солодощі, які містять багато цукру, можуть посилювати відчуття тривоги. Замість цукерок, тортів та тістечок оберіть свіжі фрукти, які містять природний цукор та клітковину.

Солодкі напої. Як і солодощі, цукристі напої можуть викликати різке підвищення рівня глюкози в крові. Фруктові соки також містять багато цукру, а от клітковини у них майже немає. Раціон з малим вмістом клітковини часто призводить до порушень травлення і коливань рівня глюкози в крові.

Смузі без білка. Хоча смузі є чудовим джерелом енергії та поживних речовин, якщо у ньому немає джерел рослинного білка, воно може викликати перепади рівня цукру в крові. Врешті, це призведе до відчуття знервованості та тривоги.

Напої з кофеїном. Дослідження показали, що люди, які часто вживають напої з кофеїном, як чай, кава або енергетики, мають більшу схильність до стресу і тривоги.   Кофеїн активує аденозинові рецептори в периферичній та центральній нервовій системах, що викликає підвищення рівня тривожності у людей.

Оброблені продукти. Оброблена їжа зазвичай призводить до порушення травлення та запалення в шлунку, що може викликати занепокоєння. А через низький вміст клітковини, вона може порушити роботу кишечника та завадити здоровому функціонуванню організму.

Алкоголь. Багато людей вважають, що алкоголь допоможе їм впоратись зі стресом, але насправді алкоголь може негативно вплинути на рівень цукру в крові, а також викликати безсоння у людей. Крім того, він може спричинити зневоднення та серйозне похмілля, викликаючи почуття тривоги та стресу.

Поділись


Новини партнерів