Науковці назвали продукт, який збільшує ризик хвороби Паркінсона майже вдвічі

Хвороба Паркінсона викликана втратою нервових клітин в тій частині мозку, яка називається чорною субстанцією. Як пояснюють медики,  нервові клітини в цій частині мозку відповідають за вироблення дофаміну, який діє, як своєрідний передавач між частинами мозку та нервовою системою. Це допомагає координувати та контролювати рухи тіла, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Порушення вивільнення дофаміну призводить до ряду фізичних та психічних порушень, симптоми яких з часом поступово посилюються.

На цей момент ліків або надійного способу профілактики хвороби Паркінсона не існує. Однак, дослідження показали, що існує ряд умов, які підвищують ризик розвитку цього захворювання, включаючи генетичні фактори, фактори навколишнього середовища та способу життя.

Щодо контрольованих факторів ризику хвороби Паркінсона, дослідження показують, що певний вплив може мати дієта.

Дослідження, опубліковане в журналі Neurology, показало, що люди, які споживають три або більше порцій нежирних молочних продуктів щодня, мали більше шансів на розвиток захворювання, ніж ті, хто вживав менше однієї порції на день.

У ході дослідження вчені з Гарварду проаналізували дані про здоров’я 80 ​​736 жінок та 48 610 чоловіків приблизно за 25 років. Учасники проходили опитування про стан свого здоров’я кожні два роки, а про харчування – кожні чотири роки. За період дослідження хвороба Паркінсона розвинулась у 1036 людей.

Певний зв’язок виявлено також між хворобою Паркінсона та споживанням молочних продуктів з незбираного молока. Але ті, хто протягом 25 років споживав не менше трьох порцій молочних продуктів з низькою жирністю, мали 1% ризику розвитку хвороби Паркінсона, тоді як ті, хто споживав менше 1 порції на день мали лише 0,6% імовірності розвитку цього захворювання.

Науковці зазначили, що виявили лише кореляцію, а не причинно-наслідковий зв’язок. Механізм впливу молочних продуктів на ризик хвороби Паркінсона залишається незрозумілим. Також вони додали, що не рекомендують вносити зміни в раціон на основі їхнього дослідження, адже імовірність розвитку хвороби Паркінсона залишається незначною навіть у тих, хто їсть багато молочних продуктів.

Поділись


Новини партнерів