Вчені розповіли, які рівень сечової кислоти в організмі впливає на тривалість життя

Підвищений рівень сечової кислоти в організмі є на сьогодні дуже поширеною проблемою. Він призводить до декількох проблем зі здоров’ям, включаючи подагру (тип артриту, спричинений накопиченням кристалів сечової кислоти), камені в нирках та пошкодження нирок, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Food.

Рівень сечової кислоти в нашому організмі визначається простим аналізом крові. Нове дослідження також виявило, що високий рівень сечової кислоти в крові може значно зменшити тривалість життя людини. Результати дослідження були опубліковані в The European Journal of Internal Medicine.

Вчені з Медичної школи Університету Лімерика кажуть, що підвищений рівень сечової кислоти в організмі може скоротити тривалість життя людини на 11 років. Він збільшує ризик таких серйозних захворювань, як хвороби серця, діабет, а також імовірність інсульту.

Команда розглянула дані 26 525 людей з високим рівнем сечової кислоти. Науковці виявили, що криві смертності чоловіків і жінок відрізнялася одна від одної.

“Для чоловіків ситуація була цілком зрозумілою. Середня тривалість життя була нижчою в середньому на 9,5 років у чоловіків з низьким рівнем та на 11,7 років у чоловіків з підвищеним рівнем сечової кислоти, порівняно з пацієнтами, які мають здоровий рівень сечової кислоти в організмі”, – повідомив провідний автор дослідження доктор Леонард Браун, доктор філософії, старший науковий співробітник з біостатистики Медичної школи Університету Лімерика.

“У жінок ми виявили зменшення тривалості життя майже на 6 років у тих, хто мав високий рівень сечової кислоти, порівняно з тими, у кого він у нормі”, – додав він.

Беручи до уваги ці висновки, потрібно зазначити, що хоча прийом призначених лікарем медикаментів, призначених лікарем, дуже важливий для зниження рівня сечової кислоти в організмі, необхідно також внести в раціон певні зміни.

Дієтолог Мала Чаттерджі порекомендувала при надлишку сечової кислоти в організмі уникати шпинату, грибів, червоного м’яса, креветок, помідорів, соєвих бобів та кави. Дієтолог Анжу Суд також порадив пити багато води, щоб полегшити виведення сечової кислоти з організму.

Поділись


Новини партнерів