Вчені знайшли горіхи, які найкраще допомагають у боротьбі із зайвою вагою

Про користь фісташок відомо вже давно. Їхні любителі знають, що ці смачні горіхи містять мінерали, вітаміни, антиоксиданти, корисні мононенасичені жири і клітковину, яка вкрай необхідна для здорового травлення. Але нове дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, показує, що фісташки також можуть бути вашою новою секретною зброєю для схуднення, пише Жіночий світ з посиланням на Eat This, Not That!.

Дослідження, проведене дослідниками з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго, вивчало те, як вживання фісташок може вплинути на наші вагу та здоров’я, якщо додати їх до програм схуднення. Протягом чотирьох місяців дослідники стежили за 94 дорослими різної конституції тіла – від худорлявих та здорових до людей з ожирінням, – коли вони дотримувались в однієї з програм схуднення. Половина учасників додала до своєї дієти 1,5 унції фісташок на день, а інша половина – ні.

Незважаючи на те, що учасники загалом схудли, ті, хто їв фісташки, мали набагато кращі біометричні показники в кінці експерименту. Зрештою, вони відчули зниження артеріального тиску, споживали більше клітковини та «менше солодощів», ніж ті, хто не доповнював свій раціон фісташками.

“Регулярне вживання фісташок корелювало з більшою ваги, зменшенням ІМТ та окружності талії у чоловіків та жінок із надмірною вагою/ожирінням у порівнянні з тими, хто не їв фісташки, а також сприятливими змінами в раціоні, в контексті поведінкового втручання для зниження ваги”, – підсумували дослідники.

Це лише останнє з досліджень, які показують, чому вживання горіхів – і особливо фісташок – це здорова практика, якщо ви намагаєтеся скинути кілька кілограмів. Раніше вчені з Центру харчування людини UCLA провели дослідження, учасники якого дотримувались однакової низькокалорійної дієти протягом 12 тижнів. Єдина різниця між групами полягала в тому, що одна з них вживала фісташки в якості післяобідньої закуски. Одна група вживала кренделі на 220 калорій, тоді як інша група вживала фісташки на 240 калорій. Буквально через чотири тижні після початку дослідження у групі фісташок зафіксували зниження ІМТ на один бал (тоді як у групі, що харчувалась кренделями, змін не відбулось), а також зниження рівнів холестерину та тригліцеридів.

Горіхи чудово стримують голод та посилюють відчуття ситості, що, очевидно, дуже важливо, коли ви намагаєтесь схуднути.

Поділись


Новини партнерів