6 порад, які допоможуть вам перемогти стрес та тривогу

З моменту початку пандемії наш психічний та емоційний стан все більше нагадує американські гірки. Дослідження та різні опитування показують, що питання психічного здоров’я загострилось практично у всіх країнах світу, що не може не тривожити, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Велика кількість людей приділяє багато уваги фізичному здоров’ю, але ігнорує свій психічний стан. І це велика помилка, адже дбати потрібно і про перше, і про друге. Ось декілька порад, які допоможуть вам подолати тривалі стрес та тривогу:

Вимкніть телевізор. Вірите чи ні, а нічого не зміниться, якщо ви один або декілька днів не дивитиметесь новини. Ваш розум заслуговує на перепочинок від негативної інформації, в тому числі й про пандемію.

Прислухайтесь до себе. Як давно ви залишались на одинці зі своїми думками? А це дуже важливо для підтримки психологічної рівноваги. Ви можете приділити трохи часу медитації та дихальним вправам. Вони не тільки допоможуть вам заспокоїти розум, а і принесуть користь вашим легеням.

Проведіть час на природі. Ми із задоволенням слухаємо цвірінкання птахів та заспокоюємось, коли бачимо воду, яка тече. Щоб покращити самопочуття, не обов’язково виїздити за місто, досить прогулятись зеленою зоною неподалік від вашого дому, або й просто зайнятись хатніми рослинами. Це допоможе вам відволіктись і покращити настрій.

Пограйте з дітьми. Якщо ви маєте дітей, варто проводити з ними більше часу. Діти можуть стати для вас  джерелом енергії та позитиву. Якщо ж у вас немає дитини, домашні улюбленці можуть підняти настрій не гірше за них.

Посміхайтесь. Важкі часи дають нам не так багато приводів для усмішок. Але спробувати все ж варто. Не картайте себе за те, що насолоджуєтесь життям, пам’ятайте – сміх дозволяє зміцнити ваше психічне здоров’я.

Допомагайте іншим. Важливо розуміти, що ви не самотні, озирніться, можливо хтось прямо зараз потребує вашої допомоги. Це може бути літня сусідка, якій важко ходити до крамниці, чи вагітна жінка, яка йде повз вас із важкою сумкою. Невеликий акт доброзичливості допоможе вам почуватись краще.

Поділись


Новини партнерів