Фахівці назвали популярний продукт, який часто викликає здуття живота

Зі здуттям живота в якийсь момент життя стикаються всі. Ваш живіт роздувається, набрякає і загалом ви відчуваєте сильний дискомфорт, коли страждаєте на здуття. Його може спричиняти переїдання, надто швидке споживання їжі і навіть деякі конкретні продукти, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Один із найпростіших способів знизити ризик здуття живота – це зменшення споживання квасолі. Квасоля багата на види цукрів, які можуть дуже довго перетравлюватись, що збільшує вироблення газів і може викликати біль.

У квасолі містяться олігосахариди, які у шлунку просто не розщеплюються. Натомість вони потрапляють у кишечник, де служать поживою для кишкових бактерій. Коли бактерії намагаються розщепити ці цукри, вони виділяють газ як побічний продукт. Врешті, це призводить до відчуття здуття і метеоризму.

Крім квасолі є й інші продукти, що збільшують ризик виникнення здуття. Наприклад, ви можете зменшити ризик його появи, якщо вживатимете менше капусти. Капуста є різновидом їжі з високим вмістом FODMAP, а це означає, що у багатьох людей можуть виникати труднощі з її засвоєнням.

Вживання занадто великої кількості продуктів з високим вмістом FODMAP може призвести до симптомів, подібних до синдрому подразненого кишечника. FODMAP – це акронім, яким позначають ферментовані олігосахариди, дисахариди, моносахариди та поліоли.

Брюссельська капуста, продукти з високим вмістом фруктози та лактози також багаті FODMAP.

Якщо ж симптоми здуття не минають довгий час, варто звернутись до медиків. Вони можуть бути ознакою чогось серйозного, в тому числі і раку кишечника.

Поділись


Новини партнерів