5 здорових продуктів, які не рекомендується їсти на порожній шлунок

Повноцінне харчування є життєво важливим для нашого фізичного та психічного здоров’я. Швидкий темп нашого життя не дає часу задуматись про те, на скільки правильними є наші харчові звички, особливо коли ми поспішаємо і маємо швидко впоратись із відчуттям голоду, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Сніданок зазвичай споживається на голодний шлунок, тож просто обрати для нього здорові продукти недостатньо. Необхідно також зробити правильний вибір для поліпшення травлення та максимального засвоєння ключових поживних речовин.

Щоб полегшити це завдання, ми розповімо вам про 5 продуктів, які не варто вживати натщесерце:

Фруктові соки. Хто ж не любить сік? Однак, коли ви п’єте його на голодний шлунок, він збільшує навантаження на підшлункову залозу, а фруктоза, яка міститься у всіх фруктових соках, завдає удару по печінці.

Хоча фруктові соки здаються здоровим продуктом, дослідження, проведене Факультетом харчових наук Університету Торонто, показало, що при вичавлюванні соку втрачається більша частина клітковини, адже вона міститься переважно у м’якоті та шкірці фруктів. Тому соки піднімають рівень цукру в крові набагато сильніше, ніж цілі фрукти.

Цитрусові. Цитрусові, такі як апельсини і грейпфрути, збільшують вироблення кислоти у шлунку, підвищуючи ризик виникнення гастриту і виразки шлунка. А вживання одночасно великої дози фруктози та клітковини може сильно уповільнити травлення, якщо вживати їх натщесерце.

Кава. Багато хто не уявляє свого ранку без запашної кави, але на голодний шлунок її пити категорично не рекомендується. Кава стимулює секрецію соляної кислоти в шлунку, що може призвести до розвитку гастриту.

Йогурт. Вживання кисломолочних продуктів, таких як йогурт, натщесерце робить бактерії, що в них містяться, неефективними через високий рівень кислотності в шлунку. Також вони можуть посилювати секрецію соляної кислоти.

Салати. Сирі овочі, з яких готують салати, ідеально підходять для обіду. Однак, на сніданок їх їсти не варто – вони містять велику кількість клітковини, яка сильно навантажує шлунок, викликаючи біль у животі та метеоризм. Наприклад, помідори містять дубильну кислоту, яка при контакті зі шлунковим соком може спричинити подразнення шлунку.

Поділись


Новини партнерів