3 маловідомі переваги мигдалю, підтверджені наукою

Мигдаль завжди асоціювався з покращенням пам’яті, часто його рекомендують вживати школярам та студентам. Також вважається, що мигдаль допомагає контролювати рівень холестерину в крові та покращує травлення, забезпечуючи при цьому організм енергією, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

В той же час, різні дослідження показали, що мигдаль має й інші, куди менш відомі переваги для здоров’я. ось декілька з них:

Мигдаль знижує рівень стресу. Варіабельність серцевого ритму (ВСР) – це показник коливання часових інтервалів між послідовними серцевими скороченнями. Вища ВСР свідчить про більшу пристосованість серця до стресу, тоді як низька ВСР пов’язана із вищим ризиком серцево-судинних захворювань та раптової смерті з причин, пов’язаними з серцем.

У британському дослідженні вчені Лондонського королівського коледжу розділили учасників на дві групи. Одній із груп дали мигдаль, а іншій – його замінник. Науковці вимірювали ВСР у учасників, які перенесли психічний стрес, і побачили їх покращення у тих, хто замінив свої звичні закуски мигдалем на шість тижнів. В результаті вони виявили, що вживання мигдалю допомагає зменшити падіння ВСР, яке відбувається під час психічного стресу, тим самим покращуючи серцеву функцію.

Мигдаль допомагає зменшити зморшки у жінок після менопаузи. Хоча на ринку є багато кремів, сироваток та інших засобів для розгладження зморшок, мигдаль також може у цьому допомогти.

Науковці з Каліфорнійського університету виявили, що щоденне вживання мигдалю допомагає зменшити глибину зморшок у жінок у постменопаузі. У дослідженні взяли участь 28 здорових жінок, які вже пережили менопаузу. Їх розділили на дві групи – ту, яка щодня вживала мигдаль, та контрольну. Через шістнадцять тижнів аналіз знімків учасниць показав, що у тих жінок, які належали до першої групи, глибина зморшок на обличчі значно зменшилась.

Мигдаль знижує ризик серцево-судинних захворювань. Одне шеститижневе дослідження показало, що отримання 20% денної норми калорій з мигдалю допомогло суттєво знизити рівень холестерину у крові. Також учасники, які вживали мигдаль, отримували значно більше поживних речовин, ніж учасники з контрольної групи.

Поділись


Новини партнерів