Як приймати вітамінні добавки, щоб вони принесли вам максимальну користь

Вітаміни та мінерали, які ми отримуємо з продуктами харчування, допомагають організму виконувати різні внутрішні функції. Кожен вітамін відіграє свою роль і не може бути замінений будь-якою іншою поживною речовиною. Коли наш організм протягом тривалого часу не отримує достатньої кількості певної поживної речовини, це призводить до розвитку харчового дефіциту і може викликати різні проблеми зі здоров’ям. Щоб цього уникнути, багато людей підстраховуються прийомом вітамінних добавок, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Щоб вітамінні добавки були більш ефективними, потрібно стежити за їх поєднаннями та часом прийому. Ви повинні приймати вітаміни регулярно і в правильний час. Одні вітаміни краще пити натщесерце, а інші – після їжі.

Ось як варто вживати різні типи вітамінних добавок:

Водорозчинні вітаміни. Водорозчинні вітаміни не можуть ані вироблятись організмом, ані зберігатись у ньому тривалий час. Тому особливо важливо, щоб ви отримували ці вітаміни кожного дня. Цей тип вітамінів розчиняється у воді, що полегшує їх засвоєння організмом.  Вітамін С і всі вітаміни групи В розчиняються у воді і краще засвоюються на голодний шлунок. Тому варто вживати їх одразу після пробудження чи за 30 хвилин до сніданку.

Жиророзчинні вітаміни. Другий тип вітамінів – це ті, які засвоюються у нашому тілі, розчиняючись у жирах. Цих вітамінів наш організм потребує небагато. Їх надлишок як правило зберігається у жирових запасах організму, а надмірне їх споживання може стати причиною інтоксикації. Вітамін А, вітамін К, вітамін Е та вітамін D – це жиророзчинні вітаміни. Ці поживні речовини слід вживати разом з насиченими жирами або оліями для кращого засвоєння.

Вітаміни для вагітних. Більшості вагітних жінок призначають спеціальні полівітаміни для забезпечення нормального росту та розвитку плоду. Зазвичай їх призначають разом із добавками заліза, кальцію та фолієвої кислоти. Ці вітаміни найкраще засвоюються, якщо приймати їх перед обідом.

Пам’ятайте – вживати вітамінні добавки потрібно регулярно. Якщо ви пропустите кілька прийомів, вся потенційна користь для здоров’я буде зведена нанівець. Також не варто розпочинати прийом будь-яких добавок без консультації з лікарем.

Поділись


Новини партнерів