5 міфів про жир у зоні живота, які заважають вам його позбутись

Жир у зоні живота – це проблема величезної кількості людей. Тому стільки дієт та фітнес-програм обіцяють позбавити вас надлишку жиру саме в цій зоні. Але потрібно розуміти, що в більшості випадків це порожні обіцянки. Про жир в зоні живота існує безліч міфів і хибних уявлень, і про декілька з них ви точно чули, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось 5 поширених міфів про вісцеральний жир, у які пора перестати вірити:

Ви можете позбутись жирових відкладень у конкретній зоні. Жодні вправи не допоможуть вам схуднути лише в якійсь конкретній області. Ви будете повільно спалювати жирові відкладення на всіх частинах тіла – руки, ноги, живіт, стегна, тощо. Такі вправи, як прокачування преса, справді активізують м’язи живота, та це не значить, що ви позбудетесь жиру в цій зоні швидше.

Жир в зоні живота не відрізняється від іншого жиру в організмі. Багато хто вважає, що увесь жир в організмі однаковий, та насправді це не так. Жир в зоні живота значно небезпечніший за жир на інших ділянках тіла, оскільки він накопичується не під шкірою, а навколо внутрішніх органів, і може порушити їхні функції. Вісцеральний жир може стати причиною розвитку резистентності до інсуліну, діабет 2 типу, серцево-судинні проблеми.

Існують продукти, що здатні спалити вісцеральний жир. Деякі люди вважають, що вживання таких продуктів, як стручковий перець і кайенський перець, може допомогти швидше спалити жир в зоні живота. Однак це просто неефективно. Ці продукти можуть дещо прискорити ваш метаболізм, що трохи полегшує процес схуднення. Але вони не допоможуть вам схуднути конкретно в області живота.

Тренажери-накладки допоможуть вам позбутись вісцерального жиру. Хоч раз усі бачили рекламу спеціальних пристроїв, які носяться на талії і начебто допомагають без зусиль позбутись надлишку жиру на животі. Але насправді ці пристрої не працюють. Єдиний спосіб скинути зайві кілограми – це здорове харчування та регулярні фізичні вправи.

Уникання жирної їжі допоможе вам позбутись вісцерального жиру. Жирна їжа – це далеко не головна причина появи вісцерального жиру. Він – це результат сидячого способу життя, незбалансованого харчування, порушення режиму сну та інших шкідливих звичок. Зменшити об’єм талії можна лише при комплексному підході, який врахує всі аспекти вашого способу життя.

Поділись


Новини партнерів