Фахівець розповів, чому вітамін В3 такий важливий для догляду за шкірою

Для того, щоб шкіра залишалась здоровою та сяючою, потрібно врахувати багато факторів. Наприклад, ви повинні простежити, щоб у вашому раціоні було достатньо вітамінів та мінералів, які мають позитивний вплив на шкіру, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Всі знають про те, на скільки корисні для шкіри вітаміни С та Е, однак про важливість вітаміну В3 більшості не відомо. Цей вітамін можна отримати з багатьох продуктів, включаючи жирну рибу, арахіс, волоські горіхи, яйця, вівсянку, печериці, тощо.

Дослідження також показують, що вітамін В3 також корисний для здоров’я вашого серця.

Доктор Суніл Кумар Прабху, дерматолог з лікарні Aster RV, пояснив, чому вітамін В3 такий важливий для шкіри та як використовувати його безпечно.

Він каже, що у косметичному світі вітамін В3 відомий як ніацин – популярний інгредієнт, який часто додають у тонери. Він виявився надзвичайно ефективним при місцевому застосуванні. Цей вітамін при пероральному застосуванні сприяє виробленню колагену і кератину, допомагає відновити клітини шкіри, а також може мати заспокійливу дію на шкіру, сприяючи зменшенню гіперпігментації, почервоніння або вугрів. Його переваги почали вивчати відносно нещодавно, і для того, щоб зрозуміти повну інформацію, знадобляться додаткові дослідження.

Ніацин також може захищати шкіру від пошкодження сонячними променями та зменшити дрібні зморшки та заломи. Зараз його часто додають у продукти для догляду за шкірою. Ніацинамід також міститься в продуктах харчування, таких як риба, м’ясо, листяна зелень, проте невідомо, як саме вітамін В3 з продуктів харчування впливає на шкіру. Тонери, що містять ніацин, можна використовувати місцево, щоб вирішити конкретні проблеми зі шкірою.

При цьому доктор Прабху не рекомендує приймати добавки з вітаміном В3 без консультацій з лікарем. Надлишок В3 може стати причиною виникнення побічних ефектів.

Поділись


Новини партнерів