Чому варто додавати до своїх страв гвоздику

Гвоздика – це популярна спеція, яка має виразний смак та аромат. В той же час, вона може принести значну користь вашому здоров’ю, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Гвоздика – це висушені бруньки дерева Syzygium Aromaticum. Окрім того, що гвоздика здавна застосовувалась при проблемах із травленням та при зубному болю, її також використовували як афродизіак.

Ось кілька причин почати додавати гвоздику до свої домашніх страв:

Гвоздика покращує травлення. Гвоздика може природним чином покращити травлення, регулюючи секрецію травних ферментів. Вживаючи два бруньки гвоздики після їжі, ви можете уникнути здуття живота, подразнення шлунка, диспепсії та нудоти. Також гвоздика прискорює метаболізм.

Гвоздика допомагає контролювати рівень інсуліну. Гвоздика може допомогти в регулюванні рівня цукру в крові. Згідно з дослідженнями, вживання гвоздики в їжу може допомогти посилити чутливість до інсуліну та зменшити рівень цукру, регулюючи рівень інсуліну.

Гвоздика зміцнює здоров’я кісток. Гвоздика та її екстракти чудово полегшують біль у суглобах та покращують здоров’я кісток. Ці висушені квіткові бруньки змістять такі сполуки, як евгенол та флавоноїди. Вони допомагають збільшити щільність кісткової тканини. Більше того, додавання невеликої кількості гвоздики у раціон може також допомогти поліпшити мінеральну щільність кісток, що дуже важливо при таких захворюваннях, як остеопороз.

Гвоздика зміцнює імунітет. Евгенол, який міститься у гвоздиці, має сильні протизапальні та антибактеріальні властивості, що допомагає зменшити рівень токсинів крові, очищаючи її природним шляхом. Додавання гвоздики до чаю, супів та рагу допомагає посилити нашу стійкість перед сезонними інфекціями.

Гвоздика знімає біль. Евгенол допомагає полегшити біль, спричинений запаленням. Ось чому додавання гвоздики до раціону або нанесення її олії на уражені ділянки може полегшити сильний біль. Олію гвоздики також використовують для боротьби із зубним болем.

Поділись


Новини партнерів