Які продукти допоможуть вам побороти хронічне запалення

Існує два типи запалення – гостре та хронічне. Гостре запалення – це наслідок роботи захисних механізмів нашого тіла, а хронічне – це повільне запалення, яке не зникає дуже довгий час без видимих причин. З часом хронічне запалення може сильно вплинути на ваше здоров’я, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Хронічне запалення може збільшити ризик розвитку таких серйозних захворювань, як діабет, хвороби серця, рак, аутоімунні захворювання, депресія, артрит, хвороби Паркінсона та Альцгеймера.

Хронічне запалення не має видимих ​​симптомів, тому його важко виявити. Але якщо вжити заходів і додати в раціон продукти, які зменшують рівень запалення, шкоди не буде.

За словами експертів, жирні кислоти омега-3 творять чудеса, коли мова йде про зменшення запалення. Для боротьби з хронічним запаленням рекомендується включити в раціон більше продуктів, багатих на ці поживні речовини.

Кислоти EPА та DHA допомагають запобігти утворенню сполук, що спричиняють запалення, початку запального процесу, а також стимулюють вироблення протизапальних сполук.

Дослідження показали, що прийом добавок омега-3 допомагає боротися із запаленнями, пов’язаними із такими хворобами, як ревматоїдний артрит, вовчак, хвороба Крона, діабет 1 типу, астма, псоріаз, хвороби серця тощо.

Інше дослідження показало, що прийом добавок омега-3 протягом чотирьох місяців знижував рівень запалення у дорослих середнього та старшого віку.

Крім жирних кислот омега-3 запалення допомагають зменшити зелені листові овочі, капустяні, а також ягоди. Споживаючи їх кілька разів на тиждень, ви зможете контролювати запалення.

Регулярне вживання листових зелених овочів може знизити ризик серцевих захворювань, діабету 2 типу, раку та погіршення стану мозку. Додайте у свій щотижневий раціон 6 порцій різних зелених овочів, таких як салат, шпинат, капуста тощо.

Дослідження підтвердили, що вживання п’яти порцій овочів та двох порцій ягід на тиждень допомагають боротись із вільними радикалами, які посилюють запалення.

Поділись


Новини партнерів