Як за допомогою граната можна зміцнити імунітет

На фоні пандемії COVID-19 імунітет став однією з найбільш обговорюваних тем у світі. експерти кажуть, що міцний імунітет може допомогти знизити ризик інфікування, а також може зменшити імовірність ускладнень та летальних наслідків, якщо ви все-таки захворіли. А в зимовий сезон дбати про свій імунітет особливо важливо, адже крім COVID-19 ви можете також підхопити сезонні інфекції, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Фахівці наголошують на тому, що вирішальне значення для імунітету має збалансоване харчування. Різні поживні речовини, що містяться в таких фруктах, як гранат, можуть допомогти підсилити першу лінію захисту організму від хвороб.

Ось, як гранат допомагає зміцнити ваше здоров’я:

Він зменшує шкоду, завдану вільними радикалами. Гранат надзвичайно багатий на антиоксиданти. Вони допомагають знизити активність вільних радикалів, які можуть стати причиною різних захворювань та розладів, а також передчасного старіння. Таким чином, гранат підсилює імунітет і захищає вас від цілого ряду хвороб.

Він розріджує кров. Гранат – це природний розріджувач крові. Якщо ви маєте підвищений ризик утворення тромбів, варто включити гранат у раціон, щоб зменшити імовірність інсульту. Таким чином, гранат зміцнює здоров’я мозку.

Він підвищує рівень кисню в крові. У сучасних містах повітря дуже забруднене, через що наші органи можуть не отримувати достатньо кисню. Гранат допомагає підвищити рівень кисню у крові, що сприяє покращенню функцій всіх органів тіла.

Він допомагає у боротьбі з хворобами. Доведено, що гранат зменшує ризик виникнення таких хвороб та станів, як артрит, еректильна дисфункція, рак передміхурової залози, хвороби серця, гіпертонія, запор.

Він зміцнює імунітет. Гранат має антиоксидантні та протизапальні властивості. Відомо, що він зміцнює імунітет, а також допомагає при аутоімунних розладах. Цей фрукт також багатий на вітамін С, поживну речовину, яка має велике значення для функціонування імунної системи.

Гранат можна додавати до салатів, страв з м’яса або ж просто їсти його сам по собі в якості закуски в середині дня. Також корисні властивості має гранатовий сік.

Поділись


Новини партнерів