5 продуктів, які варто включити в раціон для здоров’я вашого волосся

Щоб волосся було довгим та блискучим, потрібно не тільки правильно доглядати за ним, а і дотримуватись здорового раціону. Є продукти, які сприяють відновленню шкіри голови та допомагають зробити волосся здоровим. Щоб з’явився помітний ефект від здорового харчування, потрібен деякий час, однак це найнадійніший спосіб зробити волосся більш здоровим та сильним, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось декілька продуктів, які варто вживати регулярно, якщо хоче отримати розкішне блискуче волосся:

Яйця. Яйця містять білок та біотин, які виступають будівельним матеріалом для вашого волосся. Волосся складаються з структурного білка, який називається кератином, і для підтримання його здоров’я необхідна дієта, багата на білки. Біотин, присутній в яйцях, допомагає розщеплювати білок до амінокислот, що також допомагає зміцнити структуру волосся.

Йогурт. Йогурт – це природне джерело білка та пробіотиків, які мають величезне значення не тільки для волосся, а і для всього тіла. Крім того, у йогурті міститься вітамін В5, необхідний тим, у кого волосся тоншає та випадає. Але обирайте саме чистий йогурт без добавок, ароматизований йогурт містить велику кількість цукру.

Волоські горіхи. Волоські горіхи обов’язково мають бути у зимовому раціоні, оскільки вони можуть забезпечити вас енергією, а також захистити ваше волосся.  Наявність жирних кислот омега-3, омега-6 та омега-9 у волоських горіхах робить їх дуже важливими для здоров’я волосся. Також горіхи містять багато селену, який зменшує кількість пошкоджень від ультрафіолетового випромінювання та запобігає втраті волосся.

Насіння. Насіння, приміром гарбузове, соняшникове та лляне, забезпечить вас величезною кількістю поживних речовин, необхідних для збереження здоров’я та краси вашого волосся. Насіння льону особливо багате на поліненасичені жирні кислоти, які можуть запобігти сухості та лущенню шкіри голови. Ви можете їсти смажене насіння льону саме по собі чи додавати його у свої супи і салати.

Зелені листові овочі. Листова зелень дуже багата на вітамін Е, С, біотин та залізо, які підтримують стабільне надходження кисню та поживних речовин до шкіри голови. Шпинат також містить вітамін А, який сприяє виділенню шкірного сала. Здорове виділення шкірного жиру захищає волосся та шкіру голови від пересихання, що покращує його ріст.

Поділись


Новини партнерів