Що робить олію з насіння чіа суперкорисною

Можливо ви чули про численні переваги, які може забезпечити вам споживання насіння чіа. Цей різновид насіння місить багато клітковини та білка, тож воно може прискорити втрату ваги. Також насіння чіа є гарним джерелом магнію, цинку, вітаміну В4, калію та антиоксидантів. Але чи пробували ви коли-небудь олію з насіння чіа? Воно також корисне для здоров’я і може використовуватись для різних цілей, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Ось, як олія з насіння чіа може принести користь вашому здоров’ю:

Вона бореться зі старінням та сухістю шкіри. Ви можете наносити олію насіння чіа прямо на сухі ділянки шкіри. Вона багата на корисні жири, включаючи жирні кислоти омега-3, які можуть допомогти вам боротися з ознаками старіння, а також сухістю шкіри. Однак, перед її використанням варто порадитись з дерматологом, особливо якщо у вас жирна шкіра.

Вона покращує стан волосся. Олія насіння чіа корисна не лише для шкіри, а і для волосся. Сухість волосся може призвести до його пошкодження, а корисні жирні кислоти з насіння чіа допомагають його зволожити та відновити. Вживання насіння чіа теж корисне для волосся, оскільки воно містить білок, який сприяє росту волосся.

Вона корисна для здоров’я серця. Загальновідомо, що жирні кислоти омега-3 корисні для серця. Олія насіння чіа – це потужне рослинне джерело жирних кислот омега-3, вживання яких в оптимальних кількостях допомагає контролювати ризик виникнення серцевих хвороб.

Вона допомагає знизити рівень запалення. Хронічне запалення може сильно нашкодити вашому здоров’ю. Наприклад, багато захворювань викликаються запаленнями у суглобах. Жирні кислоти омега-3 допомагають зменшити запалення.

Крім того, олія з насіння чіа корисна для роботи мозку. Ви можете застосовувати її зовнішньо, а можете вживати у їжу, однак варто перед цим проконсультуватись із фахівцем.

Поділись


Новини партнерів