Який доступний продукт може допомогти вам у схудненні

Коли мова йде про схуднення, ми готові випробовувати різні типи дієт, нові продукти і навіть харчові добавки. Поруч із регулярними фізичними вправами, ви повинні обирати правильні продукти харчування, які мають низьку калорійність та значний вміст поживних речовин. Наприклад, якщо ви хочете позбутись зайвих кілограмів, вам варто включити у свій раціон бобові, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Бобові  це популярний продукт, який входить до безлічі рецептів різних кухонь світу. Вони можуть мати найрізноманітніше забарвлення – біле, жовте, зелене і навіть чорне. Ви повинні вживати бобові принаймні раз на день. Найкраще робити це в обід, але для вечері бобові теж підходять чудово.

Бобові багаті на поживні речовини, такі як клітковина, калій, магній, залізо та мідь. Вони справді є суперпродуктами для тих, хто намагається схуднути, через великий вміст білка. Згідно з дослідженням, опублікованим в The American Journal of Clinical Nutrition, включення 3/4 склянки квасолі у щоденний раціон допомагає позбутись 350 г ваги за шість тижнів, при відсутності інших змін у раціоні та рівні фізичної активності.

Окрім втрати ваги, бобові також допомагають контролювати рівень холестерину, зменшуючи рівень ЛПНЩ (шкідливого холестерину) у вашому організмі. Оскільки вони багаті на клітковину та білок, бобові забезпечують тривале відчуття ситості.

Учасники дослідження збільшували кількість клітковини в раціоні з 16 грамів до 28 грамів на день. Протягом 4 тижнів учасники їли 1,5 склянки бобових щодня. За цей час вони зменшили споживання енергії на 300 калорій на день, схудли в середньому на 3 кілограми та повідомили, що відчуття голоду турбує їх менше.

Бобові можна додавати до супів, салатів, рагу та овочевих гарнірів, що робить їх універсальними і дозволяє включити їх практично у будь-який раціон.

Поділись


Новини партнерів