Фахівець пояснив, як мускатний горіх допомагає схуднути

Для ефективного схуднення ви повинні правильно харчуватись та регулярно виконувати фізичні вправи. Однак, ви можете прискорити цей процес, включивши в раціон деякі прянощі. Наприклад, якщо ви хочете позбутись зайвих кілограмів, вам варто почати вживати мускатний горіх, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Амрін Шайх, дієтолог з лікарні Вокхардта, Мумбаї, припускає, що трохи менше половини чайної ложки або дрібки меленого мускатного горіха достатньо для того, щоб пришвидшити схуднення та зміцнити здоров’я кишечника.

Ось як мускатний горіх допомагає схуднути:

Він сприяє детоксикації організму, а також покращує травлення, що дозволяє прискорити обмін речовин та допомагає схуднути.

Також мускатний горіх пригнічує апетит, оскільки він містить велику кількість клітковини. А це означає, що ви уникнете переїдання та зайвих перекусів, які часто і є причиною збільшення ваги.

Відомо, що мускатний горіх прискорює спалювання жиру. Річ у тім, що він містить декілька мінералів, зокрема марганець, які допомагають розщеплювати жири.

Ще один корисний ефект мускатного горіха – це покращення якості сну. Недосипання є одним з факторів ризику ожиріння. Якщо ви набираєте вагу через нестачу здорового сну, мускатний горіх допоможе вам вирішити цю проблему. Особливо, якщо додавати його до трав’яних чаїв.

Стрес теж є фактором, який потрібно увесь час контролювати, якщо ви хочете схуднути. Коли клітини страждають від окисного стресу, це призводить до ожиріння. А мускатний горіх містить велику кількість антиоксидантів, які допомагають у боротьбі з ним.

Однак, пані Шайх застерігає, що всі ці переваги ви можете отримати тільки при помірному споживанні мускатного горіха. У великих кількостях він може викликати небажані побічні ефекти.

Поділись


Новини партнерів