Дослідження показали, що вітамін С може виявитись корисним при лікування важких випадків COVID-19

Роль вітаміну С у зміцненні імунітету викликає суперечки з початку пандемії. Багато фахівців наполягали на тому, що населенню необхідно підтримувати оптимальний рівень вітаміну С в організмі шляхом збільшення споживання багатих на нього продуктів, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Food.

Нещодавнє дослідження посилило позицію тих, хто вважав, що вітамін С може мати велике значення при лікуванні коронавірусної інфекції. Науковці з Університету Отаго також стверджують, що вітамін С може допомогти при важких випадках COVID-19. Вони опублікували свої результати в журналі Nutrients.

Попередні дослідження виявили міцний зв’язок між вітаміном С та профілактикою і лікуванням респіраторних захворювань, таких як пневмонія та сепсис. Це заклало основу для перенесення цих результатів на пацієнтів з важкою коронавірусною хворобою. Багато функцій вітаміну С представляються важливими для лікування сепсису, пов’язаного з COVID-19 та гострим респіраторним дистрес-синдромом.

“В цілому вітамін С проявляє ефекти, які мають значення для лікування важких респіраторних інфекцій, включаючи антиоксидантний, протизапальний, протимікробний та імуномодулюючий ефекти. На основі результатів клінічних випробувань, проведених на пацієнтах із пневмонією та сепсисом, а також попередніх спостережних та інтервенційних досліджень, проведених на хворих із COVID-19, ми вважаємо, що введення вітаміну С може бути корисним при COVID-19 “, – сказала авторка дослідження та доцент університету Отаго Анітра Карр.

Однак, вона додала, що для підтвердження цих результатів потрібні додаткові дослідження. Також науковиця зазначила, що вітамін С не можна розглядати, як ліки від коронавірусної інфекції.

Рупалі Дутта, консультант-дієтолог, стверджує: “Найважливіша функція вітаміну С полягає в тому, що він діє як антиоксидант і підсилює імунну систему, що може бути надзвичайно корисним у часи пандемії COVID-19”.

Поділись


Новини партнерів