Що ви можете зробити, аби зменшити рівень запалення в організмі

Запалення – це спосіб захисту нашого організму від інфекцій, хвороб та травм. Однак дуже сильне або тривале запалення може нам нашкодити, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Запалення може прискорювати старіння та спричиняти такі захворювання, як діабет, хвороби серця, рак та хвороби, пов’язані з пам’яттю, такі як деменція та хвороба Альцгеймера.

Однак, ви можете знизити рівень запалення в організмі, якщо внесете певні зміни у свій спосіб життя. Ось 4 речі, які можуть вам у цьому допомогти:

Включіть у щоденний раціон куркуму. Куркума – це один з найвідоміших продуктів, що допомагають боротись із запаленнями. Річ у тому, що куркума містить куркумін, який має потужні протизапальні властивості. Дослідження також показали, що куркума зменшує синтез білка, який надмірно стимулює імунну систему. Тому рекомендується додавати куркуму до овочів, каш та вечірньої склянки теплого молока.

Їжте листову зелень. Ми з дитинства пам’ятаємо мультфільм про моряка Попая, який був надзвичайно сильним, мудрим та більш за все любив шпинат. І не дарма, адже цей овоч, серед іншого, містить велику кількість магнію. Дослідження показують, що люди з високим рівнем запалення часто страждають від нестачі магнію в організмі.

Частіше займайтесь спортом. Якщо ви страждаєте на ожиріння, рівень запалення у вашому організмі зростає. Тому для відновлення здоров’я потрібно стати більш фізично активними. Дослідження, опубліковане в журналі Medicine & Science in Sport and Exercise, показало, що люди, які багато рухаються, мають нижчий рівень запалення в організмі, навіть якщо при цьому вони не худнуть.

Уникайте стресу. Дослідження, опубліковане у виданні Brain, Behavior, and Immunity, показало, що у людей, які мають сильну емоційну реакцію на стресові ситуації, збільшується вироблення інтерлейкіну-6, білка, який задіяний у процесі запалення.

Поділись


Новини партнерів