5 дієтичних продуктів, які насправді не допомагають знизити вагу

Інтернет просто переповнений різними методами схуднення, і автори кожного з них обіцяють, що саме він допоможе вам раз і назавжди позбутись зайвих кілограмів. Однак, більшість з них просто не працює, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Найкращим методом схуднення залишається перехід на здорове харчування та контроль розміру порцій. Ось декілька продуктів, які вважаються корисними для схуднення, але які насправді працюють не так, як ви думали:

Зелений чай. Зелений чай вважається одним з найздоровіших напоїв, оскільки містить величезну кількість антиоксидантів. Але доказів, що зелений чай сприяє посиленню метаболізму, наразі недостатньо. В поєднанні з обмеженням споживання калорій, зелений чай допоможе вам схуднути трохи швидше. Звісно, якщо не контролювати кількість їжі, яку ви споживаєте, від самого тільки чаю користі буде мало.

Гострий перець. Є багато досліджень, які підтверджують, що капсаїцин – сполука, що міститься в гострому перці, може посилити метаболізм. Але в дослідженнях використовується набагато більше перцю, ніж здорова людина може з’їсти за раз. Вживання 1/2 чайної ложки гострого перцю може допомогти вам спалити близько 10 калорій, чого замало для того, аби схуднути.

Білкові продукти. Те, що для перетравлювання білка потрібно більше енергії, ніж для перетравлювання вуглеводів – чиста правда. Але при цьому білки є більш калорійними, що зводить цей ефект нанівець – додаткова втрата калорій компенсується збільшенням їх споживання.

Кокосова олія. Кокосова олія містить тригліцериди середнього ланцюга, які, як вважається, не відкладаються в організмі та сприяють спаленню жирових запасів. Але дослідження показали, що вживання тригліцеридів із середнім ланцюгом замість тригліцеридів з довгим ланцюгом не призводить до втрати ваги.

Яблучний оцет. Це прозвучить дивно, адже яблучний оцет – це дуже популярний засіб для прискорення метаболізму, але наразі досліджень, які б переконливо довели, що яблучний оцет допомагає знизити вагу тіла, немає. Натомість, якщо вживати його не розбавляючи, він може підвищити кислотність шлунка та пошкодити зубну емаль.

Поділись


Новини партнерів