Дослідження показало, які вітаміни можуть запобігти розвитку респіраторних інфекцій

Всі ми знаємо, на скільки важливим є здоровий та збалансований раціон. Правильне харчування допомагає зберегти здоровими розум та тіло. Також здорова дієта сприяє зміцненню імунітету та допомагає знизити ризик вірусних інфекцій, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Food.

Вітаміни А, Е, С і D дуже важливі для роботи імунної системи. Американська асоціація харчування припускає, що збільшення споживання цих вітамінів також може допомогти вам запобігти респіраторним інфекціям. Результати їхнього дослідження були опубліковані в журналі BMJ Nutrition Prevention & Health.

Науковці користувались даними 6115 дорослих, які вели щоденники харчування. Вони розглядали споживання учасниками різних поживних речовин, при чому як з їжі, так і з дієтичних добавок. Учасників ділили на групи за  на основі кількох потенційно впливових факторів, таких як вік, стать, вага (ІМТ), куріння, рівень доходів та загальне споживання калорій.

Серед усіх учасників було зафіксовано 33 випадки респіраторних інфекцій. Всі, хто від них постраждав, були літніми людьми, які не вживали регулярно вітаміни A, E, C або D. Очевидного зв’язку між споживанням вітамінів та ІМТ або ІМТ та ризиком респіраторних інфекцій встановлено не було.

Науковці зауважують, що їхнє дослідження має характер спостереження, тому вони зафіксували тільки кореляцію, а не причинно-наслідковий зв’язок. Також вони застерігають від безконтрольного вживання вітамінних добавок для профілактики інфекційних хвороб, в тому числі і COVID-19.

Вони кажуть, що для перевірки результатів цього дослідження потрібно провести ще кілька, цього разу більш масштабних досліджень. Але вже можна сказати, що збільшення споживання продуктів харчування, що містять ці вітаміни, принесе користь організму.

Поділись


Новини партнерів