Що станеться з організмом, якщо вживати куркуму кожного дня

Куркума використовується в кулінарії, а також у медицині вже дуже давно. За багато років люди отримали не одне наукове підтвердження корисного впливу куркуми на організм, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Секрет позитивного впливу куркуми на тіло людини криється у куркуміні, який надає цій спеції яскраво-жовтого кольору.  Багато досліджень свідчать, що куркума корисна як для тіла, так і для мозку за умови регулярного споживання. Ось, що відбудеться з вашим тілом, якщо ви введете куркуму у свій щоденний раціон:

Ви трохи схуднете. Для всіх, хто хоче позбутись кількох сантиметрів у талії, куркума може стати порятунком. Вважається, що куркумін сприяє зниженню індексу маси тіла, а також зменшенню рівня запалення в організмі, яке пов’язане з підвищенням ризику ожиріння. Крім того, куркумін прискорює спалювання жиру.

Рівень холестерину в крові нормалізується. Високий рівень холестерину поширений серед людей похилого віку. Це серйозна проблема, оскільки вона може призвести до серйозних ускладнень, таких як інфаркт. Куркума, яку ми зазвичай використовуємо для приготування домашніх страв, може зменшити ризик серцево-судинних захворювань та підвищення рівня холестерину.

Ваш настрій покращиться. Куркума може допомогти вам позбутись пригніченого настрою. Дослідження показують, що збільшення споживання цієї золотистої спеції при депресії також може виявитись корисним.

Рівень цукру в крові залишатиметься у межах норми. Дослідження, опубліковане в Journal of Nutrition & Intermediary Metabolism, свідчить про те, що куркума може працювати як гіпоглікемічний засіб, тобто знижувати і допомагати контролювати рівень глюкози в крові у людей, які страждають на діабет 2 типу. Вона також допомагає уникнути ускладнень, пов’язаних із діабетом.

Стан шкіри помітно покращиться. Регулярне вживання куркуми може допомогти вирішити багато проблем зі шкірою, починаючи від екземи і закінчуючи вуграми. Куркума має антиоксидантні, протимікробні та протизапальні властивості, завдяки яким ваша шкіра може стати більш чистою та еластичною, а її тон стане рівнішим.

Активність вільних радикалів в організмі знизиться. Наш організм виробляє вільні радикали в процесі життєдіяльності. Коли їх кількість перевищує норму, можуть виникнути хронічні захворювання, такі як рак, артрит, серцеві захворювання та хвороба Альцгеймера.  Відомо, що куркумін, що входить до складу куркуми, поглинає ці вільні радикали, зменшуючи ризик розвитку різних хвороб.

Поділись


Новини партнерів