6 продуктів, які потрібно включити в раціон при застуді та грипі

Осінь нерозривно пов’язана з застудами і грипом. Постійне чхання, нежить і лихоманка, які супроводжують ці захворювання, можуть сильно вплинути на наше повсякденне життя, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Звичайно, краще докласти всіх зусиль для того, аби не захворіти. Але якщо ви вже маєте грип, вам варто включити в раціон продукти, які підтримають вашу імунну систему та допоможуть вам у боротьбі з хворобою.

Ось 6 продуктів, які допоможуть вам швидше одужати і відновитись після грипу:

Яйця. Яйця – це не просто універсальний продукт для сніданку, а і джерело багатьох поживних речовин. Завдяки вмісту селену, яйця сприяють зміцненню імунітету. Також яйця багаті на білок і амінокислоти, які допомагають у формуванні здорових клітин і тканин в організмі. Сукупний ефект усіх компонентів, що містяться в яйцях, може допомогти вашому організму у боротьбі проти застуди та грипу.

Мигдаль. Мигдаль відомий тим, що допомагає покращити пам’ять, а також чудово захищає клітини від пошкоджень. Італійське дослідження 2010 року показало, що хімічна речовина, що міститься в шкірці мигдалю, посилює реакцію імунної системи на будь-яку інфекцію.

Бульон. Тарілка гарячого бульону – це те, що необхідно людині, яка хворіє на застуду або грип. Бульон може бути як курячий, так і овочевий, наприклад з броколі та листяної зелені. Бульон може ослабити біль у горлі, допоможе вам компенсувати втрачену з потом вологу, а також забезпечить вас великою кількістю вітамінів.

Цитрусові. Про важливість для боротьби з застудою вітаміну С чули практично всі. Він не лише зміцнює імунітет, а і сприяє зниженню рівня запалення в організмі. Більше того, дослідження, опубліковане на InformedHealth.org, зазначає, що споживання вітаміну С може дещо прискорити одужання.

Насіння гарбуза. Гарбузове насіння багате на цинк, який допомагає зменшити симптоми грипу. Цинк також сприяє функціонуванню Т-клітин, які відіграють важливу роль у роботі імунної системи. Тому варто з’їдати жменю гарбузового насіння кожного дня.

Часник. Часник відомий своїми противірусними та антимікробними властивостями.  У дослідженні, опублікованому в British Journal of Biomedical Science , було виявлено, що часник містить сполуку, яка називається аліцин. Вона відіграє важливу роль у боротьбі з інфекційними захворюваннями.

Автори іншого дослідження, яке було опубліковано у журналі Advances in Therapy, показало, що учасники, які приймали добавки з екстрактом часнику, рідше хворіли на застуду. Тому вживання часнику може бути як засобом профілактики грипу та застуди, так і допоміжним методом лікування.

Поділись


Новини партнерів