5 побічних ефектів, які може викликати кориця

Усі знають, що кориця суперкорисна для здоров’я. Вона не тільки надає вашим стравам солодкуватого смаку та насиченого аромату, а і забезпечує вас цілим рядом важливих поживних речовин і антиоксидантів. В той же час, у великій кількості кориця здатна викликати появу небажаних побічних ефектів, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Дієтолог Маніша Чопра пояснила, чому надмірне споживання кориці може нам нашкодити. Річ у тім, що  кориця містить велику кількість кумарину (ароматичної органічної хімічної сполуки), який може пошкоджувати нашу печінку і навіть стати причиною виникнення раку.

Також пані Чопра перерахувала ще 5 негативних наслідків від зловживання корицею:

Проблеми з диханням. “Іноді ми схильні вдихати мелену корицю під час споживання їжі або навіть її приготування. Це може спровокувати кашель, чхання та утруднення дихання. Люди, які страждають на астму, також повинні бути обережними під час використання кориці”, – каже Чопра.

Алергія. Кориця також може викликати алергію, яка проявляться через подразнення шкіри та проблеми зі шлунком у деяких людей. Отже, будьте обережні, вживаючи корицю, і стежте за реакціями свого організму, щоб знати, чи немає у вас алергії на неї.

Запаморочення. “Надмірне вживання кориці може стати причиною різкого падіння рівня глюкози у крові. Через це у вас може виникнути запаморочення, відчуття втоми та тривожності”.

Проблеми з травленням. У деяких людей зловживання корицею може викликати печію. Це не тільки неприємно, в перспективі це може стати причиною виразки шлунка та навіть раку. Загалом надлишок кориці ускладнює травлення, тому з нею слід бути обережними.

Виразки в роті. Кориця містить циннамальдегід, який може викликати появу невеликих ранок у роті. Деякі люди також скаржаться на печіння та свербіж на язику або яснах.

Пані Чопра радить не вживати більше, ніж 2-4 г кориці на день. Тим, хто страждає на хвороби печінки, гастропарез, астму, людям, схильним до появи ранок у роті, а також вагітним та годуючим жінкам, доктор Чопра радить зовсім утриматись від споживання цієї спеції.

Поділись


Новини партнерів