5 багатих на вітамін Е продуктів, які захистять вашу шкіру цієї зими

У холодну пору року багато хто стикається з проблемами зі шкірою. Вона стає сухою, починає лущитись, червоніти та свербіти. Тому при зниженні температури повітря особливо важливо доглядати за своїми шкірою та волоссям, зволожувати їх та забезпечити їм живлення. Вітамін Е – це одна з поживних речовин, які мають велике значення для здоров’я шкіри, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Food.

Часто вітамін Е додають у косметичні засоби, але у них він поєднується з великою кількістю синтетичних компонентів. Найкращий спосіб забезпечити шкіру вітаміном Е – це включити в раціон більше продуктів, які його містять.

Вітамін Е відомий своїми антиоксидантними властивостями. Він допомагає знизити рівень окислювального стресу, покращити стан шкіри та волосся, а також зміцнити імунітет.

Ось кілька продуктів з високим вмістом вітаміну Е, які допоможуть вам захистити шкіру та волосся цієї зими:

Мигдаль. Фахівці рекомендують замочити на ніч у воді 5 горіхів мигдалю та з’їсти їх зранку після пробудження. Ви можете доповнити цими горіхами свій сніданок чи з’їсти їх з ранковою кавою.

Шпинат. Цей зелений листовий овоч можна використовувати для приготування страв для сніданку. Відварений та подрібнений шпинат чудово доповнює варені яйця, омлет чи окату яєчню. Ви також можете приготувати равіолі зі шпинатом або зробити гарну начинку зі шпинату для ранкового бутерброда.

Авокадо. Цей фрукт вважається ідеальним для споживання зранку. Можна додавати авокадо до яєць, м’яса, овочів, або ж просто нарізати його скибочками та покласти на хліб.

Насіння соняшника. Соняшникове насіння містить багато вітаміну Е, що робить його чудовою закускою, яку можна споживати разом з ранковою кавою та протягом дня. Насіння соняшника чудово поєднується з вівсяними пластівцями, крупами, млинцями та іншими стравами.

Арахіс. Ви можете намастити на бутерброд арахісове масло чи просто з’їдати жменю цих горіхів протягом дня. Також арахіс послужить прекрасним доповненням до ваших салатів та десертів.

Поділись


Новини партнерів