Коли потрібно вечеряти, щоб схуднути і залишатись здоровим

Мало що може зрівнятись із задоволенням, яке відчуваєш, коли з’їдаєш смачну та корисну вечерю після довгого напруженого дня. Але через нестабільний графік і домашні справи виходить так, що ми щовечора їмо у різний час. Та чи існує насправді ідеальний час для вечері? Наука каже, що так. Щодня вечеряючи в потрібний час, ви зможете залишатись здоровими та зможете скинути зайві кілограми, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Вживання їжі безпосередньо перед сном може призвести до порушення циркадних ритмів, тому важливо обрати час для вечері так, аби це не позначилось на якості вашого сну. В ідеалі ви повинні закінчити вечеряти за 2-3 години до  того, як ляжете у ліжко.

Дослідження показують, що люди, які вечеряють за 2-3 години до сну, мають менший ризик розвитку раку та інсулінорезистентності, а також мають менший рівень запалення в організмі. Спортсмени та люди, які дотримуються програм силових тренувань, повинні за одну годину до сну з’їсти закуску, яка містить велику кількість білка.

Між обідом та вечерею повинен бути проміжок у 4-5 годин. Такий розрив дозволяє повністю перетравити їжу, яку ви споживаєте за обідом, до того, як ви повечеряєте. Крім цього, важливо прислухатись до свого тіла і орієнтуватись на відчуття ситості та голоду, щоб зрозуміти, коли та скільки вам потрібно їсти.

Фахівці рекомендують сідати за стіл, коли ви відчуваєте легкий голод, а не тоді, коли голод дуже сильний. В цьому випадку багатократно зростає ризик переїдання. Оскільки більшість людей обідають близько полудня, а вечеряють до 18-19 години, рекомендується зробити перекус між 15 та 16 годинами. Закуска повинна містити менше 200 калорій та 5 г цукру. Також вона повинна містити білок.

Якщо ви повертаєтесь додому пізно, вечерю пропускати не варто. Доведено, що люди, які не вечеряють, втамовують свій голод закусками, що часто призводить до переїдання. Пам’ятайте, що хоча пізня вечеря може порушити ваш сон, лягати спати на порожній шлунок теж шкідливо. Ви можете прокидатись серед ночі через відчуття голоду, а також можете недоотримати деяких поживних речовин, які необхідні для відновлення організму, загоєння ран та запобігання пошкодженню клітин.

Поділись


Новини партнерів