Вчені назвали вітамін, який допоможе вам схуднути взимку

Всі ми знаємо, що взимку схуднути важче. Через холод нас часто тягне до висококалорійних продуктів з високим вмістом вуглеводів, при цьому рівень фізичної активності знижується практично у всіх. Однак, нещодавнє дослідження показало, що один з вітамінів може стимулювати спалювання жиру в зимовий сезон, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Дослідження, опубліковане минулого місяця в журналі Molecular Metabolism, показало, що вітамін А стимулює процес перетворення білої жирової тканини в буру.

Білі жирові тканини – це відкладення жиру на животі та стегнах, які з’являються, коли ми з’їдаємо більше, ніж можемо спалити. Бурі жирова тканина складає лише 10% всього жиру у нашому організмі. Цей тип жиру виробляє тепло при спалюванні.

Для дослідження мишей, а також добровольців-людей піддавали дії помірно низьких температур, а потім оцінювали рівень вітаміну А в сироватці їхньої крові.

У ході дослідження було виявлено, що вплив холоду стимулював перенесення вітаміну А з печінки (де він відкладається) у напрямку до жирової тканини. Там це призвело до збільшення кількості бурої жирової тканини і, як наслідок, до більш інтенсивного спалювання жиру.

Декілька інших досліджень довели, що дефіцит вітаміну А пов’язаний із збільшенням ваги. Тому тим, хто худне, інколи рекомендують почати приймати добавки з вітаміном А.

До харчових джерел вітаміну А належать морква, тунець, гарбуз, шпинат, червоний болгарський перець та броколі.

В подальшому науковці намагатимуться зрозуміти, як змусити вітамін А потрапити саме туди, куди потрібно.  Визначення способу правильної координації транспортування вітаміну А до жирових клітин може допомогти знайти нові методи лікування ожиріння.

Поділись


Новини партнерів