6 продуктів, які допоможуть вам очистити печінку

Головна функція печінки – це виведення токсинів з організму, тому дуже важливо дбати про її здоров’я. Також печінка допомагає регулювати кількість холестерину та цукру в крові, очищує кров, активує важливі для травлення ферменти та метаболізує алкоголь, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось кілька продуктів, які допоможуть вам очистити печінку та підтримати її функцію:

Продути, багаті на клітковину. Збільшення споживання клітковини дуже корисне для здоров’я печінки. Клітковина сприяє зниженню рівня цукру у крові, надлишки якого відкладаються у печінці. Тому вам варто включити у свій щоденний раціон цільні злаки, свіжі овочі та фрукти.

Зелений чай. Вживання зеленого чаю дуже корисне, особливо для тих, хто хоче позбутись зайвої ваги. Але крім того, зелений чай ще допомагає вивести з печінки надлишки жиру. Цей напій багатий на антиоксиданти під назвою катехіни, які виводять накопичений жир із печінки. Тому варто пити зелений чай кожного дня.

Цитрусові. Є багато фруктів, які можуть допомогти природному очищенню печінки. Цитрусові містять велику кількість вітаміну С, який підсилює дію ферментів, необхідних для детоксикації печінки.

Волоські горіхи. Волоські горіхи містять цілий ряд амінокислот, а також жирні кислоти омега-3. Кислоти омега-3 допомагають у виведенні з організму шкідливих речовин, а аргінін, незамінна α-амінокислота, сприяє очищенню печінки. Не кажучи вже про те, що горіхи є потужним джерелом клітковини.

Листова зелень. Щоденне вживання зелених листових овочів чудово впливає на загальне здоров’я. Зелені овочі містять сполуки, які допомагають очистити печінку від токсинів. Тому наполегливо радимо включити в раціон цвітну капусту, капусту, броколі та шпинат.

Куркума та часник. У часнику присутні сполуки сірки, що підтримують печінку та активують ферменти, які надалі допомагають виводити токсини з печінки. Куркума містить куркумін, який, серед іншого, допомагає вивести з організму шкідливі речовини. Відомо також, що він відновлює клітини печінки.

Ці продукти мають численні переваги для здоров’я. Однак, якщо ви страждаєте від будь-якої медичної проблеми або проходите якесь лікування, ви повинні проконсультуватися зі своїм лікарем перед тим, як почати їх вживати.

Поділись


Новини партнерів