Що робить гарбузове насіння ідеальною закускою

Насіння гарбуза – це дуже популярна закуска. Зазвичай його обсмажують, перед вживанням, тоді воно стає хрустким і дуже смачним. При цьому насіння гарбуза має невелику калорійність та величезну поживну цінність. Воно є джерелом магнію та міді, білка та цинку, а також незамінних жирних кислот, які допомагають підтримувати здоров’я судин, знижуючи рівень “поганого” холестерину в організмі, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Має гарбузове насіння й інші переваги. Ось деякі з них:

Воно допомагає регулювати рівень цукру в крові. Дослідження показують, що регулярне вживання насіння гарбуза та насіння льону допомагає запобігти появі ускладнень від діабету, завдяки зниженню рівнів холестерину та цукру в крові. Контроль рівня глюкози в крові має першочергове значення для діабетиків, тому гарбузове насіння – це ідеальна закуска для них.

Воно зміцнює здоров’я серця. Насіння гарбуза багате на корисні жири, клітковину та антиоксиданти, що робить його ідеальним продуктом для зміцнення здоров’я серця. Крім того, насіння гарбуза містять мононенасичені жирні кислоти та магній, що сприяє зниженню рівня артеріального тиску.

Воно сприяє якісному сну. Гарбузове насіння містить серотонін, нейромедіатор, який має величезний вплив на наш сон. Також у ньому міститься триптофан, амінокислота, необхідна для синтезу серотоніну. Тому це насіння рекомендується включити у свій раціон тим, хто має проблеми зі сном.

Воно прискорює ріст волосся. Гарбузове насіння містить кукурбітацин, амінокислоту, корисну для росту волосся. Окрім цього, насіння гарбуза також містить вітамін С, який, як відомо, корисний для організму, в тому числі для волосся та шкіри.

Воно допомагає схуднути. Гарбузове насіння – це низькокалорійна закуска з високим вмістом клітковини. Це робить його надзвичайно ситним. Тому, споживаючи насіння гарбуза ви надовго позбудетесь відчуття голоду, а також уникнете потягу до нездорових закусок.

Поділись


Новини партнерів