Як захистити шкіру від забрудненого повітря

Загальновідомо, що брудне повітря негативно впливає на організм людини. Окрім очевидної шкоди для дихальної системи, забруднення може стати причиною проблем зі шкірою, як вугрі, висипання, почервоніння, тощо, пише Жіночий світ з посилання на Times Now.

Для того, щоб зберегти здоров’я шкіри, дуже важливо захищати її від наслідків забруднення повітря. Відомо, що забруднювачі можуть спричиняти подразнення шкіри, а тривалий їх вплив може навіть підвищити ризик виникнення раку.

Фахівці дали поради, які допоможуть вам вберегти шкіру від несприятливих наслідків забруднення навколишнього середовища:

По-перше, шкіру потрібно правильно очищувати. Вмивання двічі на день – вранці та ввечері – є критично важливим. Це допомагає видалити зі шкіри бруд та пил. Якщо там, де ви живите, повітря дуже брудне, можна вмиватись частіше.

Не забувайте про відлущення. Пілінг потрібно проводити 1-2 рази на тиждень, щоб уникнути накопичення бруду та жиру в порах шкіри.

Добре зволожуйте шкіру. Забруднювачі витягають зі шкіри вологу та поживні речовини, а в подальшому погіршують здатність шкіри утримувати вологу всередині. Тому шкіру потрібно зволожувати кожного дня вранці та увечері, щоб підживити її та зберегти баланс вологи у ній.

Стежте за своїм харчуванням. Вам потрібно вживати більше продуктів, багатих на антиоксиданти та корисні жири. Ці речовини допомагають зміцнити тканини шкіри. А споживання достатньої кількості води та продуктів, що містять багато вологи, допомагає вивести з організму токсини.

Не забувайте захищати шкіру від сонячних променів. Щоденно використовуйте сонцезахисний крем та не забувайте прикривати обличчя. Навіть простий шарф допоможе зменшити вплив сонця та забрудників на шкіру.

Поділись


Новини партнерів