5 корисних властивостей соєвих продуктів, про які ви повинні знати

Соя – це дуже поширений продукт. З неї виготовляють олію, молоко, тофу, тощо. Соєві продукти з кожним роком стають все популярнішими у світі, адже вони мають численні переваги для здоров’я, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Основною причиною такої популярності сої є те, що вона містить величезну кількість поживних речовин. Це чудове джерело рослинних білків та навіть амінокислот, які переважно містяться в продуктах тваринного походження.

Крім цього, соя містить клітковину, омега-3 та омега-6 жирні кислоти, вітамін В1, вітамін В9, вітамін К та такі мінерали, як мідь, марганець, фосфор та молібден. Також в сої містяться фітонутрієнти, як ізофлавони, фітинова кислота та сапоніни. Вони мають потужні антиоксидантні властивості.

Ось 5 корисних властивостей соєвих продуктів, про які вам варто знати:

Вони допомагають наростити м’язову масу. Як уже згадувалось, соя – це потужне джерело рослинного білка, який багато в чому не поступається тваринному. Тому споживання соєвих продуктів корисне для тих, хто має дефіцит білка в організмі і хоче збільшити м’язову масу.

Вони сприяють схудненню. Соєві продукти містять білок і клітковину, що робить ці продукти дуже ситними. Вживаючи сою та продукти з неї, ви можете довше почуватися ситими і уникнути небажаного потягу до їжі, що допомагає зменшити вагу.

Вони знижують ризик деменції. Нове дослідження, опубліковане в Alzheimer’s & Dementia, показало, що вживання сої може допомогти утворенню в кишечнику метаболіту, який називається еквол. Він здатен знизити ризик ураження білої речовини в мозку. Поява цих уражень є ключовим фактором ризику деменції в подальшому житті. Отже, вживання соєвих продуктів може знизити ризик розвитку деменції.

Вони зміцнюють здоров’я кісток. Соя – це джерело ізофлавонів, типу фітонутрієнтів, які підвищують активність флавоноїдів в організмі. Дослідження показують, що збільшення споживання ізофлавонів може поліпшити здоров’я кісток і навіть запобігти розвитку остеопорозу у жінок в період менопаузи і постменопаузи.

Вони знижують ризик розвитку раку. Багато досліджень вказують на те, що висока концентрація фітонутрієнтів у соєвих продуктах може допомогти зменшити ризик раку як у чоловіків, так і у жінок. Дослідження пов’язують збільшення споживання сої зі зниженим ризиком раку молочної залози у жінок та раку простати у чоловіків.

Поділись


Новини партнерів