5 закусок з низьким вмістом цукру для тих, хто хоче схуднути

На скільки сильним  ваш потяг до цукру? Багато людей полюбляють солодощі і надто часто обирають їх в якості перекусу. Але якщо ви хочете тримати себе у формі, споживання цукру треба скоротити, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Надлишок цукру в раціоні може призвести до набору ваги, а також збільшити ризик виникнення одразу кількох хронічних захворювань. Ви можете навіть не знати, що у продуктах, які ви споживаєте міститься купа доданого цукру. Це суттєво ускладнює схуднення. Якщо ви стежите за вагою та споживанням цукру, спробуйте замінити солодощі на більш здорові варіанти перекусу:

Попкорн. Попкорн ідеально підходить для тих, хто хоче схуднути, адже він містить дуже мало калорій. Звісно, мова йде про попкорн без великої кількості масла, цукру та солі. Також він корисний для діабетиків, оскільки містить багато клітковини.

Круто зварені яйця. Яйця можна готувати по-різному. Зварені в круту яйця містять дуже мало калорій, але при цьому мають високу поживну цінність. Наприклад, яйця є багатим джерелом білка. Завдяки йому вони дуже ситні, а тому допомагають позбутись відчуття голоду та схуднути.

Фрукти. Вживання фруктів допомагає задовольнити потяг до цукру без ризику, що це позначиться на вашій талії. Більшість фруктів містять велику кількість клітковини та поживних речовин. Медики радять регулярно вживати свіжі сезонні фрукти.

Насіння чіа. Насіння чіа містить білок, клітковину і декілька важливих вітамінів та мінералів. Пудинг із цим насінням ефективно бореться з нападами голоду. В інтернеті ви можете знайти різні способи його приготування і обрати найбільш оптимальний варіант для себе.

Протеїнові батончики. Найчастіше протеїнові батончики рекомендують вживати спортсменам після тренування. Однак, ви можете вживати їх в якості закуски з низьким вмістом цукру. Білкові батончики можна купити в спеціальних крамницях, а можна приготувати вдома самостійно.

Поділись


Новини партнерів