Надмірна любов до цього продукту може викликати рак сечового міхура

Регулярне вживання великої кількості сиру може підвищувати ризик захворювання на рак сечового міхура.

Вчені помітили, що ризик захворювання підвищувався на 50% у тих, хто з’їдав більше 53г сиру в день. Крім того, дослідники прийшли до висновку, що щоденне вживання оливкової олії може скоротити ризик захворювання приблизно в половину.

Результати дослідження були опубліковані в Європейському Журналі Раку. Вчені вивчили, яким чином дієтичні жири впливають на шанси людини захворіти на рак сечового міхура. У Великобританії від даного захворювання щорічно вмирають 10 000 чоловік. Крім того, курці в 4 рази частіше піддаються цій хворобі, ніж некурящі.

Інші фактори ризику включають вплив шкідливих хімічних речовин на робочому місці і повторювані інфекції сечового міхура.

Вчені вивчили переваги в їжі 200 жертв раку сечового міхура і порівняли їх з даними 386 добровольців, які не страждають на рак. Результати дослідження показали, що сир не чинив негативного впливу, якщо його кількість не перевищувала 53 грамів в день. Дослідники підкреслили, що кількість учасників в експерименті може бути занадто малою, щоб стверджувати, що сир є серйозною загрозою для здоров’я. Інші продукти, такі як риба, курка, яйця і маргарин, як виявилося, практично ніякого зв’язку з захворюванням не мали.

Можливо, це пояснює, чому люди на Заході частіше страждають на рак сечового міхура. Ризик захворювання знижується в середземноморських країнах, де раціон харчування людей багатий оливковою олією і рослинною їжею. Проте, вчені стверджують, що результати проведеного експерименту повинні бути підтверджені подальшими дослідженнями.

Джерело

Поділись


Новини партнерів