Чи справді банани допомагають при порушеннях травлення?

Діарея – це те, з чим кожен з нас стикався. Принаймні один-два рази на рік вона буває у всіх. Винуватцями цієї проблеми може бути неправильне харчування, стрес і навіть зміна сезону, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Діарея виникає тоді, коли в кишечник потрапляє вірус. У цьому стані наш товстий кишечник не всмоктує воду, тому її надлишок виводиться з організму іншим шляхом. Це викликає неприємні симптоми, такі як рідкий кал, спазми в животі, запаморочення та лихоманка. Хоча існують ліки, здатні швидко зупинити діарею, деякі люди воліють послуговуватись домашніми засобами. Наприклад, з’їсти банан. Та чи справді це допомагає?

Банан – багате джерело калію. Цей мінерал допомагає замінити електроліти, втрачені внаслідок частих випорожнень. Крім того, банани багаті на клітковину. Вона необхідна для згущення калу та покращення роботи кишківника. Пектин, який також міститься в бананах, всмоктує надлишок рідини з кишечника, що допомагає зменшити тривалість та інтенсивність діареї.

Також банани допомагають боротись зі слабкістю та зневодненням. При діареї варто з’їдати 1-2 банани двічі на день.

Окрім бананів, існує кілька інших продуктів, які вважаються корисними для людей, що страждають на діарею. Вони живлять корисні бактерії в кишечнику, сприяючи покращенню травлення. Це можуть бути рис, варена картопля, йогурт, сир, кефір, тощо. Потрібно також пити багато води, щоб компенсувати втрату рідини.

Пам’ятайте – діарея робить нашу травну систему більш слабкою та чутливою, тому варто уникати продуктів, які сильно її навантажують. Уникайте жирних, гострих та цукристих продуктів. Не варто також захоплюватись їжею з дуже високим вмістом клітковини.

Поділись


Новини партнерів