6 продуктів, які забезпечать вас здоровими вуглеводами

Зараз у світі тренд на здоровий спосіб життя. Все більше людей намагаються уникати шкідливих продуктів та підібрати їм смачні та здорові альтернативи. Особливо гостро стоїть питання вуглеводів, адже саме їх найчастіше звинувачують у збільшенні ваги, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Повністю виключати вуглеводи з раціону – не найкраща ідея. Але ви повинні підібрати здорові їх варіанти та споживати їх в міру. Наприклад, ви можете отримувати складні вуглеводи з овочів, які також зміцнять ваш імунітет та посилять обмін речовин.

Ось 7 варіантів овочів, які можуть забезпечити вас здоровими вуглеводами:

Броколі. Броколі – це один з найпоживніших зелених овочів, 100 г якого містить 6,64 вуглеводів, 2,6 г з яких припадають на клітковину. На відміну від інших продуктів з високим вмістом вуглеводів, броколі має надзвичайно високу поживну цінність.

Цвітна капуста. 100 г цвітної капусти містить 4,97 г вуглеводів, з яких 2 г – це клітковина. Цвітну капусту можна додавати не тільки в салати, а і до круп, рагу, запіканок, пирогів, тощо.

Кабачки та цукіні. 100 г цих соковитих овочів містять 3,11 г вуглеводів. Вони можуть стати прекрасною альтернативою макаронам, які містять багато простих вуглеводів. З них можна приготувати овочеву лазанью, якщо приготувати відповідний соус.

Болгарський перець. Болгарський перець містить всього 5,88 г вуглеводів на 100 г та забезпечить вас величезною кількістю вітаміну С. Болгарський перець можна їсти сирим, а також смажити, тушкувати і запікати.

Салат айсберг. Салат айсберг містить лише 2,97 г вуглеводів на 100 г. Він не тільки корисний для здоров’я, але й дуже поживний і багатий на клітковину.

Селера. Як і салат айсберг, селера містить 2,97 г вуглеводів на 100 г. Селеру можна додавати до салатів та овочевих гарнірів.

Поділись


Новини партнерів