5 корисних олій, якими можна замінити вершкове масло

Вершкове масло – це один з найсмачніших жирів, які використовуються в кулінарії. Його використовують для смаження, випікання та тушкування. Однак, масло – це насичений жир, який може нашкодити здоров’ю серця, тож не варто захоплюватись ним понад міру, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Тим, хто дбає про своє здоров’я та фізичну форму, потрібно вживати здорові жири. Хоч багато людей вважають, що здоровий раціон взагалі не повинен включати жири, це зовсім неправильно. Вам потрібно підібрати правильні олії та вживати їх у помірних кількостях. Ось 5 різновидів здорових олій, якими ви можете замінити вершкове та топлене масло:

Гірчична олія. Гірчична олія багата на антиоксиданти та має ті ж корисні властивості, що й зерна гірчиці. Вона корисна при проблемах з травленням та має антибактеріальні властивості, які роблять її корисною для шкіри та імунітету.

Оливкова олія. Ця олія багата на вітамін Е та інші антиоксидантні сполуки. Завдяки низькій кількості насичених жирів, оливкова олія допомагає боротися із захворюваннями серця, а також зменшує біль у суглобах, що важливо для людей, які страждають на артрит.

Кокосова олія. Різновид насичених жирів, який включає кокосова олія, сприяє підвищенню рівня “хорошого” холестерину. Також кокосова олія містить вітамін Е та поліфеноли, які допомагають контролювати масу тіла при дисбалансі гормонів.

Соняшникова олія. Це популярна кулінарна олія містить багато вітамінів і поліненасичені жири, які допомагають знизити рівень холестерину в організмі. Також вона сприяє посиленню імунітету та запобігає розвитку серцево-судинних захворювань.

Арахісова олія. Арахісова олія – ​​це універсальна кулінарна олія з надзвичайно високим вмістом мононенасичених та поліненасичених жирів, які допомагають тримати рівень холестерину під контролем. Крім того, цю олію можна використовувати для догляду за шкірою, адже вона має антиоксидантні властивості і високий вміст високий вміст вітаміну Е.

Поділись


Новини партнерів