Експерти розказали, кому потрібно споживати більше білка

Білок – це один із трьох макроелементів, які у великих кількостях потрібні нашому організму для виконання різних функцій. Це будівельний матеріал нашого тіла, який є у кожні клітині та тканині. Він необхідний для посилення імунітету та покращення стану волосся та шкіри. Завдяки безлічі переваг для здоров’я кілька дієт з високим вмістом білка, таких як дієта Аткінса та палеодієта, набули популярності серед людей, які намагаються залишатися здоровими, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Найчастіше раціон, багатий на білок, обирають ті, хто хоче позбутись зайвих кілограмів або наростити м’язову масу. Однак, білок необхідний не тільки тим, хто стежить за вагою. Ось 5 груп людей, яким потрібно споживати багато білків:

Ті, хто хоче наростити м’язи. Без достатньої кількості білка неможливо збільшити м’язову масу. Білок – життєво важливий макроелемент, який необхідний для побудови та відновлення тканин. Він також допомагає відновити м’язи після інтенсивного тренування.

Ті, хто має схильність до повноти. Всі знають, що деякі люди набирають вагу швидше, ніж інші. Декому достатньо лише один раз переїсти, щоб ваги показали невтішний результат. Таким людям корисно споживати більше білка, який робить страви ситними, пригнічує голод і запобігає втраті м’язової маси. Все це допомагає підтримувати вагу в межах норми.

Люди середнього віку. Людям, віком від 36 до 55 років, потрібно споживати більше білків. Це допомагає уникнути вікової втрати м’язової маси. Але потрібно врахувати, що після 50 років люди більш схильні до підвищених рівнів холестерину та артеріального тиску. Тому у цьому віці варто віддавати перевагу рослинним джерелам білка, таким як горіхи та цільні злаки.

Вегетаріанцям та веганам. Люди, які дотримуються вегетаріанської дієти, часто отримують з їжею недостатньо білка. Це збільшує ризик виникнення багатьох проблем зі здоров’ям. Тому вегани та вегетаріанці повинні приділити більше уваги білковим продуктам.

Тим, хто страждає на гіпотиреоз. Дієта з високим вмістом білка сприяє посиленню метаболізму, що просто необхідно людям, які страждають на гіпотиреоз. Недостатня активність щитовидної залози може призвести до набору ваги та проблем з її втратою. Посилення ж метаболізму допомагає скинути зайві кілограми.

Поділись


Новини партнерів