4 причини почати вживати баклажани

Страви з баклажанів любить багато людей. Ці овочі мають неймовірний аромат та особливу текстуру, яку не сплутаєш ні з чим, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Якщо ви досі з якихось причин не куштували ці дивовижні овочі, то ось кілька причин зробити це якнайшвидше:

Вони містять багато антиоксидантів. Баклажани – це потужне джерело вітамінів, мінералів і антиоксидантів, які захищають організм від шкоди, завданої вільними радикалами. Вживання продуктів, багатих на антиоксиданти, допомагає знизити ризик багатьох хронічних захворювань, включаючи рак. Також баклажани містять антоціани, які не лише надають баклажанам синьо-фіолетового кольору, а і зміцнюють наше здоров’я.

Баклажани знижують ризик серцевих хвороб. Антиоксиданти роблять баклажани корисними для серця. Дослідження, проведене на кроликах з високим рівнем холестерину, які щодня отримували по 10 мл соку баклажанів, показало, що він здатен знизити рівні ЛПНЩ та тригліцеридів, що критично важливо для здоров’я серця.

Баклажани допомагають контролювати рівень цукру в крові. Дослідження показують, що регулярне споживання баклажанів може допомогти контролювати рівень цукру в крові. Баклажани багаті на клітковину, яка позитивно впливає на кишечник, а також знижує рівень цукру в крові. Клітковина уповільнює перетравлювання їжі та всмоктування цукру з неї, тобто вона дозволяє уникнути різких перепадів глюкози у крові. Крім того, баклажани також містять поліфеноли, природні рослинні сполуки, які зменшують всмоктування цукру та збільшують секрецію інсуліну.

Баклажани сприяють схудненню. Баклажани містять багато клітковини і мають низьку калорійність, що робить їх прекрасним доповненням до будь-якої дієти для схуднення. Клітковина робить баклажани ситними, а універсальність цих овочів відкриває вам величезний простір для кулінарних експериментів.

Поділись


Новини партнерів