5 продуктів, які знижують ризик раку грудей

Ми знаємо, що правильне харчування може зміцнити наш імунітет, а також зменшити ризик розвитку багатьох хвороб, включаючи рак молочної залози. Це один з найпоширеніших різновидів раку серед жінок, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Дослідження, опубліковане в American Society of Clinical Oncology 2015 Education Book, показало, що фізичні вправи та здорове харчування можуть зменшити ризик раку грудей на 25-30%.

Існують продукти, які можуть допомогти вам підтримати здоров’я грудей. Ось декілька з них:

Куркума. Куркума не лише надає стравам апетитного золотистого кольору та аромату, а і приносить значну користь нашому організму. Вона містить куркумін, який серед іншого має і протиракові властивості. Тому варто додавати трохи куркуми до всіх ваших страв.

Броколі. Дослідження показали, що регулярне вживання броколі допомагає уповільнити ріст пухлин. Цей овоч з родини капустяних багатий на різні корисні речовини, зокрема вітамін К та фолати. Також броколі містить фітонутрієнти, які пригнічують запалення та зменшують імовірність розвитку раку.

Яблука. Яблука, а особливо їхня шкірка – це потужне джерело антиоксидантів, клітковини та інших речовин, які можуть знизити ризик раку молочної залози. Тому вживання одного яблука щодня може принести вам багато користі.

Гранати. Дослідження, опубліковане в журналі Oxidative Medicine and Cellular Longevity у 2015 році, показало, що гранати містять сполуку, яка запобігає розвитку естрогенозалежних форм раку. Гранатовий сік має такі ж властивості, тому ви можете обирати самі, що вам більше до вподоби. Крім того, вживання гранатів зменшує ризик серцевих хвороб і раку простати.

Риба. Жирні сорти риби, як лосось, тунець та скумбрія, багаті на жирні кислоти омега-3, які необхідні нашому організму, ві тому числі й для збереження здоров’я грудей. Також риба є прекрасним джерелом пісного білка. Це робить її гарною альтернативою червоному та переробленому м’ясу.

Поділись


Новини партнерів