Дієтолог розповіла про 7 дивовижних властивостей родзинок

Родзинки – це висушений виноград, який може забезпечити вас вітамінами, мінералами, антиоксидантами, фітонутрієнтами, поліфенолами та харчовими волокнами, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Амрін Шейх, головний дієтолог лікарні Вокхардт, Мумбаї, назвала сім дивовижних переваг щоденного вживання родзинок, про які вам варто знати:

Родзинки сприяють полегшенню видалення відходів з організму. Запори можуть викликати сильний дискомфорт. Кишечник потрібно регулярно спорожнювати, і допомогти в цьому можуть родзинки. Вони є джерелом нерозчинної клітковини, що робить їх природним проносним засобом. Вони полегшують дефекацію і забезпечують плавне виведення відходів травлення з кишечника. Крім того, родзинки допомагають полегшити біль у животі, симптоми синдрому подразненого кишечника, здуття, метеоризм, тощо.

Родзинки допомагають набрати вагу. Не всі прагнуть схуднення. Є люди, яким необхідно набрати вагу. А завдяки родзинкам це можна зробити без негативних для здоров’я наслідків. Вони містять фруктозу та глюкозу, які забезпечать вас енергією. При цьому, вони допомагають набрати вагу, не збільшуючи рівень “поганого” холестерину у крові.

Родзинки допомагають у профілактиці раку. Родзинки містять катехіни, які є поліфенольними сполуками з потужними антиоксидантними властивостями.

Родзинки нормалізують артеріальний тиск. Стрес і нездорові харчові звички можуть викликати коливання артеріального тиску. Однак, родзинки можуть його стабілізувати, оскільки мають високий вміст калію. Калій розслаблює та розширює судини, покращує кровообіг і, таким чином, знижує артеріальний тиск. Крім того, харчові волокна, що містяться в родзинках, допомагають зменшити жорсткість судин.

Родзинки зміцнюють імунну систему. Завдяки вмісту вітамінів, мінералів та антиоксидантів, родзинки допомагають у боротьбі з вільними радикалами. Це зменшує рівень окислювального стресу, який пошкоджує клітини, включаючи білі кров’яні тільця. Вони захоплюють та знищують збудники інфекцій, що потрапляють в організм. Родзинки відомі антибактеріальними, противірусними та протигрибковими властивостями.

Родзинки зменшують запалення. Родзинки допомагають ослабити симптоми таких хвороб, як артрит та подагра. Це пов’язано з наявністю у них антиоксидантів та поліфенолів.

Родзинки допомагають покращити якість сну. Сон має величезний вплив на наше фізичне та психічне самопочуття. Родзинки містять залізо, яке допомагає покращити якість сну, а також сприяє підвищенню рівня гемоглобіну та посиленню метаболізму.

Поділись


Новини партнерів