3 поширені причини частого виникнення інфекцій сечовивідних шляхів

Інфекції сечовивідних шляхів (ІСШ) – це досить поширена проблема. Майже кожна жінка хоч раз стикається з ними протягом життя. Дослідження показують, що кожна п’ята жінка стикається з ІСШ два рази і більше протягом шести місяців. А оскільки ІСШ викликають печіння та значний дискомфорт, вам навряд чи хочеться стикатись з ними так часто, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Звісно, покласти край постійному поверненню ІСШ можна тільки тоді, коли ви зрозумієте причини цього явища.

Ось три поширені причини частого виникнення ІСШ:

Ви не дотримуєтесь правил інтимної гігієни. Уретра жінки досить коротка і розташована близько до піхви. Тому підтримувати належну гігієну вкрай важливо. Витирати інтимні зони потрібно тільки рухаючись спереду назад, аби бактерії з заднього проходу не потрапили в уретру. Вдягати білизну потрібно тільки тоді, коли ви вже будете чистими та сухими.

Ви використовуєте надто багато продуктів для інтимних зон. Існує й інша сторона медалі – надлишок спреїв, гелів та інших засобів для інтимної гігієни може знищити корисні бактерії, що призводить до зростання кількості шкідливих бактерій і їх потрапляння в уретру. Це викликає інфекції сечовивідних шляхів. Тому використовуйте для інтимної гігієни лише один делікатний очищувальний засіб та воду.

Ви зневоднені. Коли ви спорожнюєте сечовий міхур, це сприяє виведенню з нього та з уретри шкідливих бактерій. Тому у людей, які не п’ють достатньо води або які недостатньо часто відвідують ванну, може виникнути багато неприємностей. Якщо ваша сеча має світле забарвлення, це означає, що в організмі достатньо вологи. Темно-жовте забарвлення сечі найчастіше є ознакою зневоднення.

Поділись


Новини партнерів