Китайські вчені розповіли, як язик може попередити вас про серцеві хвороби

Інфаркт трапляється тоді, коли артерія, яка постачає кров до серця, перекривається згустком крові або жиру. Найпоширенішою причиною утворення таких згустків є ішемічна хвороба серця, при якій коронарні артерії засмічуються відкладеннями холестерину, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Язик людини може сигналізувати про різні зміни у її організмі. Якщо ви помітили, що язик почервонів і на ньому з’явився жовтий наліт, це може означати, що у вас підвищений ризик серцевих хвороб.

Дослідники попередили, що мікроорганізми, які розмножуються на язиці, можуть допомогти діагностувати серцеву недостатність. Дослідження було проведено доктором Тяньхуей Юань з лікарні Гуанчжоуського університету китайської медицини.

За словами доктора Юань, у пацієнтів із серцевою недостатністю язик виглядає зовсім не так, як у людей, що не мають цього захворювання. У здорової людини язик має блідо-рожевий колір і білу поверхню. З розвитком серцевої недостатності його колір змінюється.

Дослідження було опубліковане у журналі BJM. У дослідженні зазначалося: “Хронічна гіпокальціємія може пояснити симптоми та ознаки потовщення язика та результати краніальної комп’ютерної томографії”.

Науковці виявили у пацієнтів із серцевою недостатністю двосторонню кальцифікацію базальних гангліїв. Патофізіологією серцевої недостатності є хронічна гіпокальціємія, що призводить до гіпокальціємічної дилатаційної кардіоміопатії та серцевої недостатності.

Гіпокальціємія призводить до зниження скоротливості міокарда, що може обернутися застійною серцевою недостатністю. Її можна усунути, повернувши рівень кальцію до норми.

За словами доктора Юань, механізми, які об’єднують мікроорганізми на поверхні язика та функцію серця, заслуговують на більш детальне вивчення.

Поділись


Новини партнерів