Експерти назвали види чаю, які допомагають зменшити ризик розвитку діабету 2 типу

Причиною діабету 2 типу є недостатнє вироблення інсуліну підшлунковою залозою або ж резистентність організму до його дії. Інсулін – це гормон, який дозволяє клітинам засвоювати глюкозу та отримувати з неї корисну енергію. Інсулінорезистентність же – це стан, при якому клітини на дію інсуліну не реагують, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Організації, які займаються питаннями діабету, стверджують, що чорний та зелений чаї, а також чай улун місять поліфеноли, які підвищують активність інсуліну.

Посилаючись на роботу з американського Центру досліджень харчування людини, що в Белтсвіллі, науковці вивчали вплив чаю на чутливість до інсуліну. Вони виявили, що зелений, чорний чаї та чай улун підвищують чутливість до інсуліну більш ніж у 15 разів. Однак, цю властивість пригнічувало додавання молока до чаю.

Науковці кажуть, що найкраще чай підвищує чутливість до дії інсуліну, якщо пити його вранці перед сніданком.

Інша команда науковців з Університетського медичного центру Утрехта, Нідерланди, вивчала зв’язок між споживанням чаю та ризиком діабету 2 типу. Вони проаналізували дані 40 011 людей, з якими в подальшому спостерігали протягом 10 років. За цей час науковці зафіксували 918 випадків діабету 2 типу.

Вчені відзначили, як вживання трьох чашок чаю щодня може зменшити ризик розвитку діабету 2 типу на 40 відсотків.

Таким чином, ви можете знизити ризик розвитку діабету 2 типу, якщо включите в раціон чорний чай, зелений чай та чай улун без молока та цукру. Також корисними є ромашковий та імбирний чаї та чай  ройбуш.

Поділись


Новини партнерів