Давно відомо, що правильне харчування може знизити ризик розвитку раку. Науковці виявили, що деякі продукти при регулярному вживанні особливо ефективно допомагають йому запобігти, пише Жіночий світ з посиланням на на Express.
Петрушка, якою всі ми звикли доповнювати салати та супи, містить сполуки, які можуть мати протиракові властивості. Річ у тім, що петрушка допомагає знизити рівень окислювального стресу.
Окислювальний стрес – це стан, що характеризується дисбалансом рівнів антиоксидантів та нестійких молекул, які називають вільними радикалами. Окислювальний стрес збільшує кількість мутацій ДНК, що в кінцевому підсумку збільшує ризик виникнення раку.
Петрушка особливо багата флавоноїдними антиоксидантами та вітаміном С, які зменшують окислювальний стрес у вашому організмі та можуть знизити ризик деяких видів раку.
Доні свідчать, що збільшення споживання флавоноїдів може скоротити ризик розвитку раку товстої кишки на 30%. Крім того, деякі з флавоноїдів, що містяться в петрушці, такі, як миріцетин і апігенін, продемонстрували протипухлинні властивості у дослідах на тваринах.
Вживання продуктів, багатих на вітамін С також допомагає зменшити ризик раку. 30 г петрушки забезпечать вам більше половини денної норми цієї поживної речовини. Одне дослідження показало, що збільшення споживання вітаміну С на 100 мг щодня допомагає знизити ризик виникнення раку на 7%. А додаткові 150 мг вітаміну С на день знижують ризик раку передміхурової залози на 21%.