Вчені назвали зелень, яка допомагає зменшити ризик раку

Давно відомо, що правильне харчування може знизити ризик розвитку раку. Науковці виявили, що деякі продукти при регулярному вживанні особливо ефективно допомагають йому запобігти, пише Жіночий світ з посиланням на на Express.

Петрушка, якою всі ми звикли доповнювати салати та супи, містить сполуки, які можуть мати протиракові властивості. Річ у тім, що петрушка допомагає знизити рівень окислювального стресу.

Окислювальний стрес – це стан, що характеризується дисбалансом рівнів антиоксидантів та нестійких молекул, які називають вільними радикалами. Окислювальний стрес збільшує кількість мутацій ДНК, що в кінцевому підсумку збільшує ризик виникнення раку.

Петрушка особливо багата флавоноїдними антиоксидантами та вітаміном С, які зменшують окислювальний стрес у вашому організмі та можуть знизити ризик деяких видів раку.

Доні свідчать, що збільшення споживання флавоноїдів може скоротити ризик розвитку раку товстої кишки на 30%. Крім того, деякі з флавоноїдів, що містяться в петрушці, такі, як миріцетин і апігенін, продемонстрували протипухлинні властивості у дослідах на тваринах.

Вживання продуктів, багатих на вітамін С також допомагає зменшити ризик раку. 30 г петрушки забезпечать вам більше половини денної норми цієї поживної речовини. Одне дослідження показало, що збільшення споживання вітаміну С на 100 мг щодня допомагає знизити  ризик виникнення раку на 7%. А додаткові 150 мг вітаміну С на день знижують ризик раку передміхурової залози на 21%.

Поділись


Новини партнерів