5 продуктів, які обов’язково повинні бути в раціоні дабетиків

Ви вже знаєте, що ваше харчування має величезне значення, коли вам доводиться жити з такою хворобою, як діабет. Продукти, які ви обираєте, можуть або підняти ваш рівень глюкози в крові, або підтримувати його в здорових межах, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Дослідження показали, що певні зміни у способі життя та включення у раціон деяких продуктів допомагає контролювати рівень цукру та уникнути серйозних ускладнень від діабету. Крім того, продукти харчування допомагають контролювати запалення в організмі, яке також може мати несприятливі наслідки.

Часто діабетикам рекомендують уникати надлишку трансжирів, натрію та доданого цукру. Ось декілька продуктів, які допомагають підтримувати здоровий рівень цукру в крові, а також залишатись у гарній фізичні й формі:

Зелені листові овочі. Така листяна зелень, як шпинат, капуста та салат, містять вітаміни, мінерали та антиоксиданти. Маючи високий вміст вітамінів А, С, Е і К, заліза, кальцію та калію, ці продукти не тільки поживні, але й смачні. При цьому вони ще й низькокалорійні. Ви можете додавати їх у свої салати, супи та рагу.

Квасоля. Квасоля – це потужне джерело клітковини та рослинного білка. Крім того, вона може вас забезпечити одразу кількома вітамінами та мінералами, зокрема калієм та магнієм. Однак, квасолю краще готувати самостійно, а не купувати консервовану. В овочеві консерви додають дуже багато солі.

Помідори. Великим плюсом помідорів є те, що вони не містять крохмалю. Також вони мають глікемічний індекс 30, який вважається низьким. Це означає, що вони не викликають різкого підйому рівня глюкози. При цьому помідори – це потужне джерело вітаміну С, вітаміну Е та калію. Ви можете їсти помідори сирими, або ж готувати з них супи та соуси.

Яйця. Яйця – це прекрасне джерело високоякісного білка для людей, які хворіють на діабет. Американська асоціація діабету називає яйця одним з найкращих продуктів для діабетиків. Вони містять мало вуглеводів і належать до продуктів з низьким глікемічним індексом. Експерти вважають, що яйця допомагають знизити рівень цукру в крові на голодний шлунок у пацієнтів із діабетом 2 типу.

Ягоди.  Ягоди містять антиоксиданти, вітаміни та клітковину. При цьому вони можуть задовольнити ваш потяг до солодкого, не збільшуючи рівень цукру в крові. Ви можете отримати з ягід вітамін С, вітамін К, марганець та калій.

Не забувайте доповнювати здоровий збалансований раціон регулярними фізичними вправами та, в деяких випадках, призначеними лікарем препаратами.

Поділись


Новини партнерів