6 переваг вівсянки для ваших волосся та шкіри

Всі знають, яка вівсянка корисна для здоров’я. Вона багата на клітковину, вітаміни та мінерали, але при цьому містить дуже мало калорій. Однак, вона не тільки допомагає схуднути, а і позитивно діє на наші шкіру та волосся, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Ось 6 властивостей вівсянки, корисних для шкіри та волосся:

Вона освітлює чорні цятки. Так-так, набридливих чорних цяток біля носа та щік можна позбутись за допомогою вівсянки. Овес містить сполуку під назвою сапонін. Він допомагає очистити пори, засмічення яких і є причиною появи чорних цяток на вашій шкірі.

Вона допомагає лікувати прищі. Овес не тільки чудово очищує пори, а і видаляє надлишок жиру зі шкіри. Зайвий жир часто служить середовищем для розмноження бактерій, через що на обличчі з’являються прищі. А враховуючи, що овес має ще й протимікробні властивості, ті, хто мають проблемну шкіру, просто зобов’язані спробувати цей супердоступний засіб. Якщо ж цього для вас недостатньо, то вівсянка містить ще й величезну кількість антиоксидантів, які зменшують запалення, і цинку, який підсушує прищі.

Вона покращує текстуру шкіри. Овес може також делікатно відлущувати шкіру, видаляючи мертві клітини. Це робить шкіру більш гладкою і м’якою. В той же час, овес містить полісахариди, які захищають вашу шкіру від зневоднення. Тому після пілінгу шкіра залишиться зволоженою. З часом це покращить текстуру вашої шкіри та зробить її більш молодою на вигляд.

Вона запобігає появі лупи. І знову сапонін робить вівсянку просто незамінною. Він очищує шкіру голови, а також живить її. Більше того, комбінація сапоніну із цинком поглинає надлишок олії зі шкіри голови, позбавляючи грибок середовища для розмноження.

Вона заспокоює подразнення шкіри голови. Овес містить ліпоєву кислоту, або ж вітамін N. Ця речовина підтримує здоров’я шкіри голови та зволожує її. А протизапальні властивості вівса допомагають йому усунути свербіж та подразнення. Більше того, білок, корисні жири та антиоксиданти, які містяться у вівсі, живлять шкіру голови і зміцнюють її.

Вона бореться із випаданням волосся. Овес багатий на антиоксиданти та жирні кислоти омега-6, які зміцнюють волосяні фолікули, запобігаючи втраті волосся. Крім того, корисні жири з вівсянки допомагають усунути пошкодження волосся, роблячи його більш блискучим та здоровим.

Поділись


Новини партнерів