Як зменшення споживання алкоголю вплине на ваше здоров’я

Часто люди випивають під час спілкування з друзями або просто в кінці важкого трудового дня. Але коли це входить у звичку, наслідки можуть бути серйозними. Гіпертонія, порушення серцебиття, утворення тромбів, кардіоміопатія та інсульт – все це наслідки зловживання алкоголем, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Відомо, що скорочення споживання алкоголю може принести значну користь організму. Наприклад, нещодавнє дослідження, опубліковане в журналі Alcoholism: Clinical and Experimental Research 8 жовтня, показало, що зменшення споживання алкоголю може допомогти в боротьбі з хронічним болем.

Науковці проводили опитування приблизно 1500 військових ветеранів у період з 2003 по 2015 рік. Всі вони мали періоди зловживання алкоголем. На початку дослідження половина учасників повідомляла про помірний та сильний біль, більше половини – про симптоми тривожності, у третини була депресія. Окрім алкоголізму, понад дві третини ветеранів мали звичку палити, третина повідомила про вживання марихуани, а ще третина – кокаїну.

Учасників поділили на дві групи – перша група скоротила споживання алкоголю після першого опитування, а інша – ні. Виявилось, що в учасників з першої групи за два роки суттєво полегшились хронічні болі. Крім того, ті, хто зменшив споживання алкоголю, легше відмовлялись від наркотиків.

Ось, які ще переваги вам може дати скорочення вживання алкоголю:

Зменшення навантаження на печінку. Ті, хто регулярно зловживають алкоголем, можуть зіткнутись із жировими захворюваннями печінки, з яких часто розвивається цироз. На щастя, цьому можна запобігти, якщо вживати менше алкоголю. Це зменшить навантаження на печінку і вона зможе більш ефективно виконувати свої функції.

Зниження ризику серцево-судинних захворювань. Коли ви споживаєте алкоголь у помірних кількостях, він метаболізується в печінці за допомогою ферментів, які називаються дегідрогеназами. Якщо ж ви зловживаєте алкоголем, в дію вступає інший фермент. Однак, коли він метаболізує алкоголь, виділяється величезна кількість вільних радикалів, які можуть пошкоджувати органи та судини.

Крім того, зменшення споживання алкоголю дозволяє підвищити рівень “хорошого” холестерину ЛПВЩ.

Зниження ваги. Дослідження показують, що зловживання алкоголем призводить до набору ваги. Крім того, алкоголь робить нас більш імпульсивними та збільшує ризик переїдання. Вживаючи менше алкоголю, ви зможете цього уникнути.

Покращення сну. Багато хто думає, що алкоголь покращує сон, але насправді він не дозволяє нам перейти у фазу глибокого сну. Тому людина, яка випила багато алкоголю, часто прокидається вночі і прокидається стомленою і виснаженою. Через це лікарі не рекомендують вживати алкогольні напої перед сном.

Поділись


Новини партнерів