Яка шкірна хвороба може бути ознакою високого артеріального тиску

Високий кров’яний тиск може бути небезпечним для вашого здоров’я і навіть життя, адже внаслідок збільшення жорсткості судин, кров проходить по них гірше, що врешті-решт, часто призводить до інфаркту, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Ще небезпечнішим високий тиск робить те, що найчастіше він не має жодних симптомів. Тому всім без винятку слід час від часу проводити його вимірювання та внести зміни у спосіб життя, які допоможуть тримати тиск під контролем.

Однак, деякі помітні зміни у вашому тілі можуть бути пов’язані з підвищеним артеріальним тиском. Наприклад, дослідження, опубліковане в Journal Medical Archives, пов’язує високий кров’яний тиск із псоріазом.

Псоріаз – це шкірне захворювання, яке спричиняє появу на шкірі сухих червоних плям, які скоро починають лущитись. У дослідженні взяли участь 70 пацієнтів із псоріазом обох статей, яким було більше за 18 років.

Виявилось, що 50% з них мали підвищений кров’яний тиск. Більше того, було виявлено кореляцію між важкістю симптомів псоріазу та високим тиском. За даними британської NHS, у важкий випадках псоріазу шкіра на суглобами може розтріскуватись і кровоточити.

Звісно, призначити лікування від псоріазу вам повинен лікар. Та якщо він супроводжується підвищеним артеріальним тиском і існує вірогідність, що він із ним пов’язаний, варто доповнити основне лікування змінами у способі життя, які спрямовані на зниження показників кров’яного тиску.

Покращення харчування, зменшення споживання солі, активний спосіб життя та регулярні фізичні вправи – все це сприяє зниженню артеріального тиску, підтримуючи здоров’я серця та судин.

Поділись


Новини партнерів